Λάκης Λαζόπουλος για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Την είχε πειράξει πολύ, με κατηγορούσε που το είπα»

Ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε περάσει όταν είχε συλληφθεί και τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Διάβασε το σχετικό απόσπασμα:

Το ’87 η παράστασή σας “Τι είδε ο Γιαπωνέζος” στάθηκε η αφορμή για να σας συλλάβουν για την προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Χρήστου Σαρτζετάκη. Αργότερα, βεβαίως, αθωωθήκατε στο δικαστήριο. Τι θυμάστε από εκείνη την περιπέτεια;

Θυμάμαι πόσο χαρούμενος ήμουν όταν μπήκαν μέσα να με συλλάβουν. Το πρωί έρχεται ένας αστυνομικός και μού λέει: “Θα αθωωθείς. Δες τι γράφει η Ελευθεροτυπία. Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα μετά από αυτό που γράφει η εφημερίδα”.

Τι έγραφε;

Ο τίτλος ήταν κόλαφος. Έδειχνε το ρεύμα που υπήρχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε τέτοια δύναμη να επηρεάσει αυτό που συνέβαινε. Όχι όπως τώρα, που οι εφημερίδες είναι αντίλαλος της κυβέρνησης. Έγινε η δίκη, στην οποία μάλιστα εμφανίστηκε και η Βουγιουκλάκη. Το είχε κανονίσει ο Λεμπέσης πίσω από την πλάτη μου. Τον ευχαρίστησα διότι τότε είχαμε πλακωθεί λόγω της “Λυσιστράτης”.

Ήταν μαγκιά αυτό που έκανε, ενώ εσείς της είχατε κάνει σκληρή κριτική.

Καλά είχα κάνει και της είχα κάνει κριτική. Δεν σημαίνει πως, όταν καυτηριάζω κάποιον, δεν τον αγαπάω. Είναι σαν να κρατάς κακία στον χειρουργό, επειδή σε χειρουργεί με μαχαίρι.

Την είχατε αποκαλέσει “εθνική αποκοιμίστρα”.

Ναι, το είχα πει στην “Ελευθεροτυπία” και ήταν κάτι που την είχε πειράξει πολύ. “Μα αυτό πιστεύω” της είχα πει κι εκείνη μου είχε απαντήσει ότι δεν με κατηγορούσε γιατί το πίστευα, αλλά γιατί το είπα. Μα να έλεγα κάτι άλλο από αυτό που πίστευα;

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164