Συνταγή για chili con carne

1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το chili con carne είναι μία παραδοσιακή Μεξικάνικη συνταγή ιδανική για την επόμενη συνάντηση με τους φίλους σου τώρα που όλοι επέστρεψαν από τις διακοπές. 

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουτί ντοματάκια, σε κονσέρβα
  • χυμό ντομάτας
  • 1 κονσέρβα πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 2 κ.σ.  ψιλοκομμένες φρέσκες πιπεριές
  • 1 κ. σ. καυτερό κόκκινο πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνεις λάδι και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά
  • Προσθέτεις τον κιμά και την πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Ρίχνεις τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτα, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά σου
  • Ανακατεύεις καλά και σκεπάζεις το τηγάνι
  • Το αφήνεις να σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία περίπου ώρα
  • Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται και ανακατεύεις ανά διαστήματα
  • 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί προσθέτεις τα φασόλια και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα.
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164