Κι όμως μια σάλτσα με κουνουπίδι συνδυάζεται υπέροχα με τα ζυμαρικά σου και σήμερα θα το ανακαλύψεις δημιουργώντας το συγκεκριμένο πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
- 500 γρ. κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 ml φρέσκο γάλα
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 130 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο στο multi
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις το σκόρδο και το ψωμί για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας καλά
- Το αφαιρείς από τη φωτιά, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
- Ρίχνεις το μίγμα και το τυρί στο multi και τα πολτοποιείς
- Αφήνεις την κρέμα στην άκρη και ετοιμάζεις τα ζυμαρικά
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνεις τα ζυμαρικά και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας
- Βάζεις την κρέμα σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά
- Προσθέτεις μισή κουταλιά από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά, ρίχνεις λίγο μαϊντανό και ανακατεύεις
- Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το θρυματισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ