Μega Fashion Τrends: Όλες οι τάσεις που πρέπει να ξέρεις για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024/25 είναι εδώ!

Tο φθινόπωρο είναι εδώ, και μαζί του φέρνει νέες ευκαιρίες για ανανέωση και στιλ. Οι fall/winter τάσεις μόδας για φέτος προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό άνεσης και κομψότητας, με έμφαση στην πρακτικότητα χωρίς να χάνεται η αίσθηση του πολυτελούς. Από ζεστά, oversized παλτό και chunky πλεκτά μέχρι statement αξεσουάρ, τα κομμάτια της σεζόν συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με την τελευταία λέξη της μόδας.

Η παλέτα χρωμάτων του χειμώνα κυμαίνεται από κλασικά, ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ και το γκρι, έως πιο έντονες αποχρώσεις του μπορντό, του βαθύ πράσινου και του navy blue. Επιπλέον, οι υφές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο – μαλακά βελούδα, ζεστά μάλλινα και faux γούνες προσθέτουν πολυτέλεια και άνεση σε κάθε εμφάνιση.

Αυτός ο χειμώνας αναδεικνύει την έννοια του layering, με τις στρώσεις να είναι κλειδί για τη δημιουργία στιλάτων και πρακτικών συνόλων. Τα αξεσουάρ, όπως οι ζώνες, τα κασκόλ και τα καπέλα, συμπληρώνουν τις εμφανίσεις με ιδιαίτερες πινελιές που κάνουν τη διαφορά.

Ανακαλύψτε μαζί μας τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν και βρείτε τα κομμάτια που θα απογειώσουν το χειμερινό σας στιλ, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνετε… ζεστές και κομψές όλη την περίοδο!

Ladies first…

Prada/Miu Miu/Carven

 

Η λάμψη και η κομψότητα δεν είναι πάντα δεδομένα στις τάσεις αλλά φαίνεται ότι αυτή τη σεζόν, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που βλέπουμε είναι η επιστροφή στο εκλεπτυσμένο ντύσιμο. Τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα chic σε πολλές συλλογές! Γούνες, γάντια, tweed φούστες, midi γραμμές , πέρλες, κλασικές γόβες και leather small bags δημιουργούν μία από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν που αξίζει να δοκιμάσεις! Η μόδα στην Νέα Υόρκη στην δεκαετία του 50 είναι η βασική έμπνευση και αν με ρωτάς αποτελεί μία από τις πιο φορέσιμες τάσεις την σεζόν ειδικά αν σου αρέσει το ladylike στιλ. Σίγουρα αποτελεί μία μεγάλη αλλαγή από το Υ2Κ style που μεσουρανεί το τελευταίο διάστημα στο street style και επειδή μας αρέσουν οι αλλαγές εμείς λέμε ναι!

Styling tip: Δες τις σειρές Mad Men και Feud: Truman Capote vs. The Swans για να μπεις στο κλίμα!

Κάπες… αλλιώς

Fendi/Jil Sander/Alberta Ferretti

Οι σχεδιαστές ήθελαν ξεκάθαρα το στιλ αυτή την σεζόν να έχει άνεση.Το σύνθημα ήταν ρούχα που, κυριολεκτικά, τύλιξαν τα μοντέλα στην πασαρέλα και μπορεί αυτό να σου κάνει κάπως cocooning σε πρώτη ανάγνωση αλλά τελικά μιλάμε για μία πολυτέλεια της σεζόν. Οι υφασμάτινες κάπες κυριαρχούν σε ζεσταίνουν δίνουν νέο σχήμα στο ντύσιμο σου και αν αυτό δεν είναι  πολυτέλεια τότε τι είναι; Υπάρχει κάτι πιο statement από ένα υπέροχο ύφασμα φορεμένο σαν κάπα που παραπέμπει σε εποχές του παρελθόντος (οι δεκαετίες του ’50, του ’70, του ’80 και του ’90 ήταν όλες παρούσες), αυτό είναι ένα styling trick  που φέρνει λίγη αίγλη της παλιάς σχολής! Κομψό και ζεστό! Από μένα είναι ΝΑΙ!

Styling tip: Μην μείνεις στα κλασικά σχέδια η τάση επιτρέπει ακόμη και μπλούζες να γίνονται κάπα την φετινή σεζόν!

Ζακέτα να πάρεις!

Chanel/Gucci/Salvatore Ferragamo

Αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές να μας κάνουν να ξαναγαπήσουμε μερικά από τα πιο ανεπιτήδευτα και συχνά παραγνωρισμένα ρούχα της γκαρνταρόμπας μας. Μιλάω για την ταπεινή ζακέτα. Κάποτε θεωρούνταν αναπόσπαστο κομμάτι της …στολής των παππούδων , αλλά τώρα πια αυτό το πλεκτό  κομμάτι έχει αλλάξει status και φοριέται με τους πιο κομψούς τρόπους! Η Alexa Chung φοράει τη δική της με μίνι φούστες, ενώ οι Γαλλίδες την έχουν πάντα στην ντουλάπα τους.Φέτος οι ζακέτες  μπαίνουν στο mainstream styling και φοριούνται από όλες. Είτε έχεις κλασικό στιλ είτε έχεις preppy είτε είσαι λίγο goth υπάρχει μία ζακέτα για εσένα!

Styling tip: Μιλάμε για την πιο πρακτική τάση της σεζόν και από τα κομμάτια που αξίζει να φορέσεις από αύριο κιόλας αντικαθιστώντας τα jacket σου ή το κλασικό σακάκι.

 Chloe.. τελεία και παύλα!

Chloe/Chloe/Chloe

Μερικές φορές, μια συλλογή έχει τη δύναμη να πυροδοτήσει ένα ολόκληρο κίνημα μόδας, γεννώντας μια εντελώς νέα αισθητική χωρίς να χρειαστεί να εμφανιστεί  σε άλλη πασαρέλα. H Chloe με την πρώτη συλλογή της Chemena Kamali το κατάφερε!  Όταν είδαμε αυτή την συλλογή δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε τι μας αρέσει περισσότερο. Τα φορέματα, οι μπότες, οι κάπες, τα headpieces, η δαντέλα ή το τζιν; Aν αυτό δεν είναι big success τότε πότε μιλάμε για δυνατή συλλογή; Μιλάμε για το τέλειο μείγμα κληρονομιάς ενός οίκου και καινοτομίας που αναβίωσε αμέσως την boho-chic αισθητική του It-girl της δεκαετίας του ’80. Oι αναζητήσεις για την Chloé αυξήθηκαν κατά 35% μέσα σε 48 ώρες μετά την επίδειξη A/W 2024! Η Chloe κατάφερε  την τέλεια εξισορρόπηση του ρομαντικού, πρακτικού και παιχνιδιάρικου στυλ, το οποίο είναι ό,τι θέλουμε για τις γκαρνταρόμπες

Styling tip: Τα αέρινα ρούχα δεν φοριούνται μόνο το καλοκαίρι και συνδυάζονται με statement χειμερινά αξεσουάρ όπως μπότες στο νέο Choe style!

Φουλ του καρό!

Helmut Lang/Iceberg/Balmain

Νομίζω ότι όλοι μάλλον μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αν η άνοιξη είναι η εποχή των λουλουδιών, τότε το φθινόπωρο είναι η εποχή των καρό. Στον οίκο Balmain, τα ασπρόμαυρα καρό έκλεψαν την παράσταση, ενώ μία από τις αγαπημένες μου εμφανίσεις της σεζόν είναι το καρό σύνολο που παραπέμπει σε big shopping bag από τον Ηelmut Lang. Υπάρχει ένας ξεχωριστός αέρας κομψότητας σε αυτή τη διαχρονική τάση, με πολλούς σχεδιαστές να την παρουσιάζουν σε μάλλινα ρούχα ή φούστες ή jacket δίνοντας την πρώτη θέση σε αυτό το print και για φέτος.

Styling tip: Θα πρότεινα να δοκιμάσετε  ένα ολοκληρωμένο καρό look κάνοντας το κλασικό μοτίβο statement look!

Colorful leather

Gucci/Bally/Zimmeramann

Ένα από τα βασικά  υλικά που πρέπει να προσέξετε για τη σεζόν 23/24 είναι το: δέρμα. Βέβαια, μπορεί να μην είναι η πιο καινούργια τάση που θα βρείτε σε αυτή τη λίστα, αλλά είναι μία από τις πιο ανθεκτικές! Άλλωστε αυτό αναζητάς από ένα premium υλικό που συνοδεύεται και από ακριβή τιμή.Τι έχουμε λοιπόν φέτος. Από πουκάμισα και φούστες μέχρι φορέματα και παντελόνια, σακάκια και παλτό, το δέρμα κυριάρχησε και στις τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας. Οι περισσότερες εμφανίσεις είχαν γυαλιστερό φινίρισμα, είτε πρόκειται για βινύλιο είτε απλώς για δέρμα που όμως φαινόταν πολύ φωτεινό! Επίσης, δόθηκε έμφαση στο χρώμα – ενώ το μαύρο δέρμα δεν θα είναι ποτέ «out», φαίνεται ότι το χακί το γαλάζιο και το sunset είναι πολύ «in».

Styling tip: Eνα δερμάτινο κομμάτι αποτελεί forever προσθήκη στην ντουλάπα σου οπότε κάνε μία επένδυση και άσε τα low budget για άλλες τάσεις.

Leopard forever

Dior/Zimmermann/Michael Kors

Ορισμένες τάσεις κάπως δύσκολο να εντοπιστούν  ή να τις περιγράψεις, εδώ όμως μιλάμε για το leopard! To αγαπημένο animal print μοτίβο εμφανίστηκε παντού και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το  φορέσετε αρκετά την επόμενη σεζόν. Η Tagwalk αναφέρει ότι υπάρχει 75% περισσότερο λεοπάρ print στις συλλογές A/W 2024 σε σύγκριση με τις περσινές. Ενα κλασικό print που εύκολα βάζεις το χειμώνα, είτε σαν πανωφόρι, είτε σαν φούστα είτε σαν αέρινο top!H Kate Moss το λατρεύει δεκαετίες τώρα, καιρός να το επιλεξεις και εσύ για τα new season look σου.

Styling tips: Εδώ η δοσολογία είναι το παν. Μία μικρή δόση είναι πάντα πιο ασφαλής σε ένα τόσο έντονο print!

Όσο πιο ψηλός τόσο πιο καλός

 

Burberry/Stella McCartney/Victoria Beckham

Στις πασαρέλες φέτος επικράτησε ένα νέο σχήμα γιακά που μας άρεσε ιδιαίτερα και μιλάμε για τον : funnel-neck! Όλα άρχισαν όταν η  Phoebe Philo συμπεριέλαβε το νέο αυτό στιλ γιακ/ά στην πρώτο της drop πέρσι. Τα παλτό με ψηλό λαιμό εμφανίστηκαν σε πολλές συλλογές από τον οίκο Burberry μέχρι την Stella McCartney αλλά και την star sπρώτη συλλογή της Chemena Kamali για τον οίκο Chloé. Με ισχυρή αγορά που αξίζει να κάνεις και να δώσεις νέο στυλ στο φθινοπωρινό σου ντύσιμο και όχι μόνο.

Styling tip: Αν θες να βάλεις κάτι new στην ντουλάπα τότε αυτό είναι το trend που θα σου αγόραζα εγω!

Μία γούνα αρκεί!

Tom Ford/Michael Kors/Louis Vuitton

Η γούνα, είτε φυσική είτε συνθετική, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και πολυτελείς τάσεις του χειμώνα, προσθέτοντας αμέσως αίσθηση κομψότητας και ζεστασιάς σε κάθε εμφάνιση. Φέτος, η γούνα επιστρέφει δυναμικά στις συλλογές των σχεδιαστών, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικολογικές επιλογές. Οι faux γούνες κερδίζουν έδαφος, προσφέροντας το ίδιο glamorous αποτέλεσμα, χωρίς να θυσιάζεται το περιβάλλον.

Από oversized παλτό και γιλέκα μέχρι λεπτομέρειες σε αξεσουάρ όπως κασκόλ και τσάντες, η γούνα προσθέτει υφή και ενδιαφέρον στα χειμερινά σύνολα. Η φετινή μόδα την αναδεικνύει σε διάφορα χρώματα, από κλασικές ουδέτερες αποχρώσεις μέχρι πιο τολμηρές και φωτεινές επιλογές, όπως το ροζ ή το σμαραγδί. Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που την ενσωματώνεις στο στιλ σου, η γούνα είναι σίγουρα το statement κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από τη χειμερινή γκαρνταρόμπα

Styling tip: H  γούνα μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους, είτε ως το κεντρικό κομμάτι ενός look είτε ως διακριτική πινελιά που προσθέτει χαρακτήρα.

Slip dress is the best

Michael Kors/Dolce & Cabbana/Gucci

Το slip dress, με την απλή αλλά κομψή γραμμή του, αποτελεί μια από τις πιο διαχρονικές και ταυτόχρονα μοντέρνες τάσεις της μόδας. Εμπνευσμένο από τα νυχτικά των ’90s, αυτό το φόρεμα από μεταξωτά ή σατέν υφάσματα προσφέρει έναν αέρα ανεπιτήδευτης θηλυκότητας. Φέτος, το slip dress κυριαρχεί, με πολλές παραλλαγές σε μήκη, χρώματα και σχέδια.

Μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανάλογα με τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που θα επιλέξεις. Συνδυάζεται τέλεια με ένα oversized σακάκι για πιο casual look ή με κοσμήματα και γόβες για βραδινές εμφανίσεις. Το slip dress είναι το απόλυτο must-have κομμάτι για τη φετινή σεζόν.

Styling tip:  Μία τάση αυστηρά βραδινή για να έχεις safe αποτέλεσμα!

The star color

Gucci/Zimmermann/Roberto Cavalli

Για ακόμα μία φθινοπωρινή σεζόν, η πλούσια, βαθιά απόχρωση του μπορντό θα είναι εξέχουσα. Συλλογές όπως του οίκου Gucci, πόνταραν στο χρώμα αυτό και τα fashion girls το ακολουθούν!Ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλες και δίνει αμέσως μία σοφιστικέ αίσθηση!

Styling tip: Οι τσάντες σε αυτή την απόχρωση έχουν γίνει ήδη viral και εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με αυτό το  αξεσουάρ για να υιοθετήσεις  το mega trend.

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164