Glass Skin: Γιατί όλοι μιλούν για τη συγκεκριμένη τάση και ποιο είναι το σημαντικό της μήνυμα

Η Gen Z έχει φέρει μια νέα εποχή στη βιομηχανία της ομορφιάς, εστιάζοντας σε δέρμα που ακτινοβολεί με τον πιο φυσικό τρόπο αντί για το αυστηρά ματ φινίρισμα που ήταν τόσο δημοφιλές παλιότερα. Αυτή η τάση έχει αρκετές εκδοχές με τις περισσότερες να γίνονται viral στο TikTok. Από το “glazed donut” της Hailey Bieber, που δίνει την αίσθηση της ενυδάτωσης και της λάμψης, μέχρι το “dolphin skin” με γαλαζοπράσινα glitter, το οποίο θυμίζει την υφή του νερού και τη φρεσκάδα έγιναν τα inspo για εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. 

Άλλες τάσεις, όπως το “cloud skin”, εστιάζουν σε ένα δέρμα πιο απαλά δροσερό και φυσικό χωρίς έντονα αντανακλαστικά, ενώ το “glass skin”, που προέρχεται απευθείας από την Κορέα και την icocic πλέον K-beauty που δίνει έμφαση σε δέρμα καθαρό, φωτεινό και ενυδατωμένο σαν γυαλί. Το “status skin”, από την άλλη πλευρά, προωθεί την ιδέα ενός απόλυτα υγιούς και αψεγάδιαστου δέρματος που αντικατοπτρίζει υψηλά πρότυπα φροντίδας.

Είναι μια εξέλιξη που δείχνει ότι η σύγχρονη περιποίηση δέρματος συνδυάζει τόσο την υγεία όσο και την αισθητική, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να “αναπνέει” και να έχει μια αληθινή λάμψη.

Για πολλούς Millennials, η εποχή της εφηβείας συνδέεται με την εξαιρετικά ματ επιδερμίδα χωρίς ίχνος ατέλειας. Η λιπαρότητα έπρεπε να είναι πολύ καλά κρυμμένη και ο μόνος τρόπος να το πετύχουν ήταν οι στρώσεις από πούδρα και foundation που οδηγούσαν σε ένα “σκληρό” και αρκετές φορές υπερβολικό μακιγιάζ. Αυτή η προσέγγιση είχε τις ρίζες της σε μια κουλτούρα που πρόβαλλε την τελειότητα πάνω απ’ όλα, αφήνοντας λίγα περιθώρια για την αποδοχή της φυσικής υφής του δέρματος.

Αντίθετα, η Generation Z φαίνεται να έχει απελευθερωθεί από αυτή την αισθητική. Η νέα γενιά υιοθετεί μια προσέγγιση πιο φυσική, που τιμά τις υφές και τις ατέλειες όπως είναι για παράδειγμα οι φακίδες, οι πόροι και τα σημάδια. Η κουλτούρα του μακιγιάζ για αυτούς δεν είναι τόσο μια πράξη απόκρυψης, αλλά έκφρασης και αποδοχής της φυσικής ομορφιάς.

Το να λάμπει το δέρμα τώρα πια, είναι ένδειξη υγείας και σωστής περιποίησης. Μέσα από αυτή την αλλαγή, η Generation Z επαναπροσδιορίζει την ομορφιά, αναδεικνύοντας τη φυσική υφή και απελευθερώνοντας την αυτοέκφραση από τους παλιούς περιορισμούς. Αν και συνεχίζουν να υπάρχουν  influencers με contouring, ματ φινίρισμα στο δέρμα και έντονο μακιγιάζ στα μάτια, η γενική τάση δείχνει μας οδηγεί προς μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση της ομορφιάς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @patmcgrathreal

Η τάση του glass skin, απογειώθηκε από την θρυλική Pat McGrath στην επίδειξη του Maison Margiela στις αρχές του 2024. Κατάφερε να φτάσει το trend σε νέα επίπεδα. Το αποτέλεσμα προκάλεσε φρενίτιδα στα social media, με τις TikTokers να αναλύουν πώς τα μοντέλα του McGrath έμοιαζαν με ζωντανές πορσελάνινες κούκλες. Στην προσέγγιση της McGrath, το “πορσελάνινο” δεν συνδέεται μόνο με τη λευκότητα, αλλά αφορά ένα φινίρισμα που δίνει έμφαση στη λάμψη και την καθαρότητα της επιδερμίδας, ανεξαρτήτως απόχρωσης.

Η McGrath, πρωτοπόρος της φυσικής αλλά τέλεια περιποιημένης επιδερμίδας, έχει εδώ και χρόνια απορρίψει την υπερβολική εμφάνιση του έντονου contouring, τόσο στις δημιουργίες της στην πασαρέλα όσο και στα προϊόντα της δικής της σειράς. Η προσέγγισή της εστιάζει στο δέρμα που ακτινοβολεί υγεία και ζωντάνια, προωθώντας μια αβίαστη λάμψη. 

Αυτή η τεχνογνωσία της McGrath έχει τις ρίζες της στις παιδικές της αναμνήσεις, όπου η μητέρα της, παρά τους περιορισμούς της εποχής, συνδύαζε ματ μακιγιάζ με ατμό από ζεστά μπάνια, δημιουργώντας ένα δροσερό, φυσικό φινίρισμα. Η φιλοσοφία της λοιπόν εστιάζει στο πώς το δέρμα μπορεί να φαίνεται φρέσκο και ζωντανό, παρά τη χρήση προϊόντων πλήρους κάλυψης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maison Margiela (@maisonmargiela)

Το όραμα του John Galliano για τον οίκο Margiela, με έμπνευση από τις πορσελάνινες κούκλες της δεκαετίας του 1930, έδωσε στην Pat McGrath την ευκαιρία να σπρώξει τα όρια της δημιουργικότητας στο γυάλινο δέρμα. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από μιμητές, αν και οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να φτάσουν το ίδιο επίπεδο τελειότητας.

Η McGrath πιστεύει ότι το γυάλινο δέρμα είναι προσιτό σε όλους, ανεξαρτήτως τόνου ή τύπου δέρματος, και το θεωρεί μια μορφή ενίσχυσης των μοναδικών χαρακτηριστικών του καθενός. Στην ουσία, τονίζει ότι η ομορφιά δεν έγκειται στην τυποποίηση αλλά στην προσωπική έκφραση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Την ίδια φιλοσοφία ακολούθησε η θρυλική make up artist και στον οίκο Schiaparelli αλλά στην πιο διακριτική του version. 

@janelthebear

An easy tutorial on how to recreate the iconic Maison Margiela, Pat Mcgrath Glass Skin Makeup Look @Youth To The People @Armani beauty @YSL Beauty @maisonmargielafragrances #youthtothepeople #yttp #yslbeauty #makeup #skincare #patmcgrath #maisonmargiela #smellslikememories #Jazzclub AD

♬ original sound – janelle zharmenova

Κι αν αναρωτιέσαι πως θα αποκτήσεις το glass skin που είδες στον Maison Margiela, οι TikTokers σου δείχνουν τον τρόπο.

Σε περίπτωση που απλά θέλεις την πιο minimal glass skin όψη, οι experts αποκαλύπτουν τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.  

  1. Απαλό καθαριστικό: Ο καθαρισμός του δέρματος πρέπει να είναι απαλός για να μην αφαιρείται η φυσική υγρασία του.
  2. Ενυδατικός ορός: Η προσθήκη ενός ενυδατικού ορού βοηθά να κλειδωθεί η υγρασία στο δέρμα.
  3. Ελαφριά ενυδατική κρέμα: Για το βράδυ, μια ελαφριά ενυδατική κρέμα είναι αρκετή για να θρέψει το δέρμα χωρίς να το βαραίνει.
  4. Αντηλιακό (SPF): Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.
  5. Απολέπιση μία φορά την εβδομάδα: Προτείνει απολέπιση με γλυκολικό οξύ.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164