Ελεονώρα Μελέτη: Η πρώτη ερώτηση που έκανε στην Ευρωβουλή

Η Ελεονώρα Μελέτη φέρνει πλέον και επίσημα στην Ευρωβουλή το ζήτημα της λεκτικής βίας στο διαδίκτυο.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε χθες, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τα αυξανόμενα φαινόμενα ρατσιστικών, σεξιστικών και κακοποιητικών λεκτικών επιθέσεων στα social media. Η ίδια ζήτησε ουσιαστικά να παρθούν μέτρα καταπολέμησης για τα θύματα καθώς είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια δραματική αύξηση των περιστατικών ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, γίνονται θύματα σεξιστικών, ρατσιστικών και κακοποιητικών λεκτικών επιθέσεων πανευρωπαϊκά στο όνομα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου».  Δυστυχώς, τα περιστατικά ρητορικής μίσους σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα αυξάνονται και αποτελούν πλέον κοινωνική παθογένεια. Τα θύματα λεκτικής βίας και κακοποίησης αντιμετωπίζουν ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία και την καθημερινή τους ζωή.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Σκοπεύει να ενεργήσει άμεσα και αν ναι, τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να καταπολεμήσει τα φαινόμενα ρητορικής μίσους στον ψηφιακό κόσμο και να προστατεύσει τα θύματα λεκτικής βίας και την ψυχική τους υγεία; Πώς σκοπεύει να συνεχίσει την πρωτοβουλία  για επέκταση της λίστας εγκλημάτων της ΕΕ συμπεριλαμβάνοντας επιτέλους ανάμεσά τους και τη ρητορική μίσους;», ήταν η ερώτηση της Ελεονώρας Μελέτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο και γι’ αυτόν τον λόγο έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια τον λογαριασμό της στο X/Twitter, ενώ στα μέσα Ιουλίου, όταν η μητέρα της δέχτηκε επίθεση στο Instagram γιατί εξέφρασε την υπερηφάνεια προς την κόρη της, απενεργοποίησε τα σχόλια στις αναρτήσεις της, ζητώντας από τους followers της να μην στρέφονται σε πρόσωπα της οικογένειάς της.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164