Υπόθεση Λύτρα: Σοφία Πολυζωγοπούλου – «Βγάλτε από τη φυλακή τον πρώην σύζυγό μου»

Δυο και πλέον μήνες έχουν περάσει από την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και όπως όλα δείχνουν, οι τόνοι ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι δικηγόρων δείχνουν να πέφτουν για χάρη της ανήλικης κόρης τους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, κακοποιήθηκε σωματικά από τον γνωστό ποινικολόγο, με υπόμνημά της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας υποστηρίζει, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και το ρεπορτάζ του Βασίλη Κόκκαλη, την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα υπό όρους, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους και την ανάγκη επικοινωνίας της μαζί του.

Πιο αναλυτικά, στο υπόμνημά της η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει, «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Ωστόσο, η Σοφία Πολυζωγοπούλου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας που του έχουν καταγγείλει οι εισαγγελικές αρχές με βάση τις δικές της καταθέσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στον άγριο ξυλοδαρμό της.

Το εν λόγω υπόμνημα κατατέθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου λίγο μετά τον 15Αυγουστο αφού πρώτα, είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον Απόστολο Λύτρα ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, ενώ ρύθμισαν και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. Σκοπός τους είναι το παιδί να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του και να μην αποκοπεί από εκείνον.

Στο υπόμνημά της η Σοφία Πολυζωγοπούλου φαίνεται να καταλήγει αναφέροντας πως την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δυο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δε βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Σε περίπτωση που το αίτημα της 37χρονης δικηγόρου γίνει δεκτό οι όροι που μπορούν να επιβληθούν στον Απόστολο Λύτρα είναι: απομάκρυνση από την οικογενειακή κατοικία, μετοίκηση, απαγόρευση προσέγγισης του χώρου κατοικίας και εργασίας του θύματος και κατοικίες συγγενικών της προσώπων.

Θυμίζουμε ότι ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της συζύγου του και άλλοτε βασικής του συνεργάτιδας στο δικηγορικό γραφείο. Η κατηγορία αυτή του αποδόθηκε όταν έγινε γνωστό ότι στις 15 Ιουνίου είχε στραφεί κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ξυλοκοπώντας τη βάναυσα μετά από λογομαχία που είχαν.

Αρχικά η δικηγόρος μεταφέρθηκε στην Ευρωκλινική από τον ίδιο τον ποινικολόγο, με τον γιατρό όμως που την εξέτασε να αντιλαμβάνεται ότι η γυναίκα δεν είχε πέσει από τις σκάλες όπως είπε εκείνος, αλλά είχε κακοποιηθεί. Αργότερα ο ίδιος παραδέχτηκε και δημόσια τον ξυλοδαρμό της ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του τόσο από εκείνη, όσο και από τις κόρες του.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164