Συνταγή για ρεβίθια με ρύζι και λαχανικά

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τα ρεβίθια και τα βράζεις για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα βάζεις στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να στραγγίξουν
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τη μελιτζάνα, για περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέτεις τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψεις τα υλικά
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Ρίχνεις τον άνηθο και τα ντοματίνια και τα αφήνεις 2-3 λεπτά ακόμη
  • Το αποσύρεις από τη φωτιά και σερβίρεις.

Photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164