Τατιάνα Στεφανίδου: Πώς κατάφερα να αλλάξω το σώμα μου

Με ρωτάτε διαρκώς πώς έχασα κιλά και , σε μια ηλικία που ο γυναικείος μεταβολισμός δεν διευκολύνει την απώλεια βάρους και την μυϊκή ενδυνάμωση.

Τα όσα γράφω δεν αποτελούν συμβουλές προς όλους, καθώς αυτές πρέπει να δίνονται από ειδικούς και να προσαρμόζονται στις ανάγκες και στην υγεία του καθενός ξεχωριστά.

Εγώ λοιπόν ακολούθησα τον πιο απλό, κλασικό τρόπο, με λίγες αλλαγές στην καθημερινότητα μου. Γυμναστική και διατροφή. Μόνη μου και τα δυο. Δεν πήγα σε γυμναστήριο και δεν ακολούθησα κάποιο συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα. Απλά το πήρα απόφαση! Είπα ΜΠΟΡΩ και τέλος! Ενέταξα το pilates στη ζωή μου και έκοψα τις ανθυγιεινές συνήθειες στη διατροφή μου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να ξυπνάω κάθε μέρα με περισσότερη ενέργεια, να νιώθω το σώμα μου πιο ελαφρύ και δυνατό, και τη διάθεσή μου ανεβασμένη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatiana Stefanidou (@tatistefanidou)

Θα σας μιλήσω πρώτα για τη γυμναστική και στο επόμενο blog μου για τη διατροφή μου. Έκανα μια σύντομη έρευνα στο YouTube και έψαξα βιντεάκια γυμναστικής πιλάτες για αρχάριους. Εντόπισα, ψηλά στην αναζήτησή της Google, μια συμπαθέστατη Ινδή instructor, την Namrata Purohit, η οποία εκφράζεται με έναν πολύ κατανοητό τρόπο και σου εξηγεί, πως να κάνεις τις ασκήσεις σωστά. Είναι ήρεμη και έχει ένα μέσο γυναικείο σώμα, χωρίς ιδιαίτερη γράμμωση και αναλογίες μοντέλου. Στις πιλάτες είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τις ασκήσεις σωστά, αλλιώς δεν γυμνάζεσαι. Πήρα ένα στρωματάκι, έβαλα την φορμίτσα μου και ξεκίνησα. Θα σου παραθέσω παρακάτω τα βίντεο της Namrata, που με βοήθησαν να κάνω την αρχή. Μπορείς να τα βρεις ελεύθερα στο διαδίκτυο και βεβαίως είναι δωρεάν για όλους!

facebook

Η αρχή είναι σημαντική. Το ήμισυ του παντός! Η δεύτερη πιο σημαντική στιγμή είναι η μέρα που θα βαριέσαι και θα βρεις μια δικαιολογία, για να μην γυμναστείς. Από τέτοιες βρίσκουμε όλοι πολλές, όταν έρθει η ώρα. Εγώ αυτή τη μάχη την έδωσα και την δίνω διαρκώς. Είναι οι μέρες που θέλω να κάτσω λίγο παραπάνω στο κρεβάτι. Είμαι κουρασμένη. Δεν θέλω να βάλω το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς. Θέλω μια γουλιά καφέ ακόμα. Πονάει η κοιλιά μου, έχω πονοκέφαλο, έχω δουλειά… Κι αυτή η απόφαση είναι που τα καθορίζει όλα. Η θέληση μου να ακολουθήσω το πρόγραμμα μου τέσσερις φορές την εβδομάδα, ακόμη κι αν κάποια μέρα κάνω… εκπτώσεις στις ασκήσεις. Για να ξεχνιέμαι στρώνω το στρωματάκι μου μπροστά στην τηλεόραση και βλέπω τις πρωινές εκπομπές. Αυτό με βοηθάει πολύ για να μην βαριέμαι.

Το πιλάτες δεν χρειάζεται εξαντλητικές προπονήσεις. Είναι πιο ήπιο για κάποιον που δεν το παίρνει απόφαση να γυμναστεί. Ενδυναμώνει τους μύες, βελτιώνει τη στάση του σώματος και βοηθάει στην ισορροπία και στην ευλυγισία. Συνέβαλε πολύ και στη μείωση του άγχους μου, καθώς συνδυάζει την κίνηση με την αναπνοή, κάτι που με γεμίζει με αίσθηση χαλάρωσης.

To πρώτο βίντεο που ακολουθεί είναι το ζέσταμα, απαραίτητο για να μην τραυματιστεί κανείς κατά την άσκηση.

Συνεχίζω με την εκγύμναση των κοιλιακών.

Ακολουθούν οι ασκήσεις για τους ραχιαίους.

Μετά κάνω τις ασκήσεις για τους γλουτούς.

Και τέλος δουλεύω τα χέρια με μια άλλη γυμνάστρια που εντόπισα επίσης στο YouTube, με απλές ασκησούλες που βασίζονται στη συνέχεια. Δεν πρέπει να εγκαταλείψει κανείς για πέντε λεπτά.

Εύχομαι να δώσω δύναμη σε κάποιους να ξεκινήσουν.

Φιλιά, Τατιάνα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164