Γιώργος Κιμούλης: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της Παναγιώτας Βλαντή

Μήνυση κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης εις βάρος της Παναγιώτας Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφορμή στάθηκαν κάποιες δηλώσεις της ηθοποιού σε εφημερίδα, όταν η ίδια ρωτήθηκε για την επιστροφή του σκηνοθέτη στο θέατρο. Το ρεπορτάζ προβλήθηκε στην εκπομπή Buongiorno του Mega.

Πιο συγκεκριμένα η Παναγιώτα Βλαντή είχε πει στην εφημερίδα On Time:

«Βλέπω όμως ότι ήδη ο Γιώργος Κιμούλης επέστρεψε στο θέατρο. Τον στηρίζουν κι είναι λάθος να στηρίζεται ο Κιμούλης. Δεν αφορά προφανώς το ταλέντο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα έπρεπε να στηρίζονται τέτοιες συμπεριφορές. Κακοποιούσε μεν λεκτικά, όχι σωματικά, αλλά πρόκειται για κάτι εξίσου βαρύ.

Προπηλάκιζε, βασάνιζε κόσμο στο θέατρο και πριν από τόσα χρόνια γιατί δεν μιλάμε για το παρόν που όλα βγαίνουν στο φως – το διασαφηνίζω για να απαντήσω κιόλας σε όσους υποστηρίζουν “γιατί δεν έφευγε ο οποιοσδήποτε προσβεβλημένος;” -, δεν ήταν εύκολο να αποχωρείς από παράσταση. Δεν ήταν απλά τα πράγματα. Στην πορεία το πλήρωνες. Ο Κιμούλης βασάνιζε ηθοποιούς. Η Ευδοκία Ρουμελιώτη έφυγε από παράσταση εξαιτίας του! Μην τα ξεχνάμε αυτά, δεν πρέπει!».

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Στέργιος Σαμαρτζής στην πρωινή εκπομπή του Mega οι λέξεις «προπηλακισμός» και «βασανισμός» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εκείνον. Η μήνυση έγινε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της συνέντευξης τον Αύγουστο του 2023.

 

Η δικηγόρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη τόνισε πως δεν υπάρχει καμία καταγγελία για σωματική βία από την πλευρά του ηθοποιού. Αυτές οι λέξεις παραπέμπουν σε σωματική βία και για αυτό κινήθηκε νομικά εις βάρος της Παναγιώτας Βλαντή.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164