Οι γλυκοπατάτες αυτή την εποχή είναι νόστιμες και τέλειες. Κι εσύ θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα έναν βελούδινο πουρέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. βούτυρο
- 400 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μερικά καρύδια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνεις 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τις γλυκοπατάτες μαζί με το μέλι και το κάρυ για 3 περίπου λεπτά
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις τα υλικά από την κατσαρόλα στο multi και τα χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν
- Βάζεις τον πουρέ και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος
- Τον βράζεις για 5 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις το βούτυρο.
Photo: iStock
- Ανακατεύεις ώστε να λιώσει
- Σερβίρεις στολίζοντας τον πουρέ με μερικά καρύδια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ