Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Δύο κόσμοι που ίσως συναντήθηκαν μόνο για λίγο

Η είδηση του διαζυγίου της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Μίνω Μάτσα έσκασε σαν «βόμβα».

Γιατί η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη, παρά τις συντηρητικές, παραδοσιακές αρχές της οικογένειας της, πήρε την απόφαση να τα τινάξει όλα στον αέρα για τον Μίνωα. Χώρισε από τον πρώτο σύζυγο της, κοσμηματοπώλη, Μάνο Πενθερουδάκη, μετά από δέκα χρόνια γάμου και ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς της.

Γνώρισε τον γνωστό συνθέτη την περίοδο της καραντίνας. Τότε που η ζωή όλων μας ήταν αλλιώς. Οι δικές του καλλιτεχνικές δραστηριότητες είχαν σταματήσει κι εκείνη δεν είχε υπουργικά καθήκοντα να υπηρετήσει. Τότε ζούσαν μόνο για τον έρωτα τους. Ο ένας για τον άλλον. Δυο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί, δυο κόσμοι ξένοι, που είχαν γίνει ένα. Και η ετερώνυμη έλξη τους ήταν τόσο μοναδική που τους οδήγησε στη δημιουργία οικογένειας και στο πολιτικό γάμο στις 3 Μαΐου του 2021 στις Σπέτσες.

«Είχα παρακολουθήσει μια παράσταση όπου εκείνος είχε γράψει την μουσική» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της για την γνωριμία τους.

«Όταν μας σύστησαν, θέλησα να του δώσω συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι με ρώτησε “με τι ασχολούμαι”. Εξεπλάγην προς στιγμή, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για ένα γνήσιο καλλιτέχνη που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κοινά. Αυτό πάντα κρύβει την δική του ομορφιά. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες, κρύβει ενδιαφέρον».

Πράγματι κρύβει ενδιαφέρον η συνύπαρξη δυο τόσο διαφορετικών ανθρώπων, αλλά κρύβει και παγίδες…

Το Σεπτέμβρη του ’21 η Όλγα έζησε την απόλυτη ολοκλήρωση. Έγινε μητέρα. Έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωρά τους. Έδειχνε να λάμπει. Ακτινοβολούσε αυτήν την αναπάντεχη ευτυχία που βιώνει κανείς σε ώριμη ηλικία. Όταν όμως η σχέση των δυο αυτών διαφορετικών ανθρώπων μπήκε σε μια δύσκολη καθημερινότητα, οι δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι σταμάτησαν να είναι το ίδιο γοητευτικοί.

Όσοι γνωρίζουν τον Μίνω ξέρουν ότι είναι καλλιτέχνης και στην ψυχή. O boho τρόπος ζωής του, ασφυκτιούσε κάτω από τις νόρμες και τα πρέπει, που ορίζουν το κοινωνικό φέρεσθε ενός ανθρώπου, οποίος στέκεται στο πλευρό μιας υπουργού.

Το ζευγάρι αποξενωνόταν. Οι εντάσεις πλήθαιναν. Το μήνυμα που βρήκε εκείνη στο κινητό του ήταν μόνο η αφορμή. Η ουσία είναι ότι η επικοινωνία είχε χαθεί. Η κάθε πλευρά θα έχει να πει τη δική της ιστορία και την αλήθεια την γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.

Η ανακοίνωση της Όλγας Κεφαλογιάννη, που αναφερόταν σε κρίση στο γάμο της, μας εξέπληξε ακόμη περισσότερο. Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου θα μιλούσαν με τους δικηγόρους για να βγάλουν μια κοινή ανακοίνωση για το διαζύγιο. Εκείνη τον πρόλαβε! Μια γυναίκα που χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Μια γυναίκα θολωμένη. Την καταλαβαίνω απόλυτα. Σε τέτοιες στιγμές το συναίσθημα δεν σε αφήνει να σκεφτείς καθαρά. Θολώνει την κρίση σου. Κυριαρχεί ο θυμός, η απόγνωση, ο πόνος.

Βιάστηκε με την ανακοίνωση κατά τη γνώμη μου. Η σιωπή θα ήταν προτιμότερη, παρά τα ανώνυμα και επώνυμα δημοσιεύματα. Ήθελε να αφήσει ένα παράθυρο επανασύνδεσης ανοιχτό; Μίλησε για κρίση στο γάμο της και όχι για χωρισμό. Μακάρι να είναι έτσι. Μακάρι οι δυο αυτοί άνθρωποι να ξανακοιτάξουν ο ένας τον άλλον και να δουν ξανά αυτά που τους έκαναν να ερωτευτούν και όχι αυτά που τους χωρίζουν, γιατί υπάρχουν και δυο μικρά παιδιά.

Και μιλώντας μετά από 25χρόνια σχέσης με τον ίδιο άνθρωπο, ο γάμος θέλει υπομονή, διαχείριση συναισθημάτων και κυρίως συγχώρεση!

Τατιάνα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164