Μπολονέζ ναι αλλά vegan και ελαφριά που θα φτιάξεις εύκολα και θα εντυπωσιαστείς από τη νοστιμιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο και καθαρισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτ. της σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1 συσκευασία ντοματοπελτές
- 1 φλιτζάνι κανονικές φακές
- 1/4 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής
- Χυμός ενός λεμονιού
- παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να ροδίσουν ή για περίπου 5 λεπτά.\ Προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρεις για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και τις φακές, περιχύνεις δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
- Αφήνεις τα υλικά σου να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
- Προσθέτεις τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνεις να σιγοβράσει για δέκα ακόμη λεπτά.
- Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζεις τα μακαρόνια σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αναμειγνύεις τα υλικά στις δύο κατσαρόλες, ρίχνεις αλλά και πιπέρι, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και μοιράζεις σε μερίδες.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ