Δύσκολες ώρες για τον Μίλτο Τεντόγλου: Πέθανε ο παππούς του

Πολύ δύσκολες ώρες για τον Μίλτο Τεντόγλου, καθώς ο πολυαγαπημένος του παππούς έφυγε από τη ζωή, λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο του εγγονού του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου είχε μιλήσει πολλές φορές για την προσμονή του να βλέπει τον κορυφαίο Έλληνα άλτη στους αγώνες, με τον Μίλτο Τεντόγλου να τον αγκαλιάζει πρώτο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου του στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του μήκους.

Η κηδεία του παππού του Τεντόγλου θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι, το ερχόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον τόπο καταγωγής του, την Πηγαδίτσα Γρεβενών.

Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου είχε παραχωρήσει συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και είχε μιλήσει για το πώς ο εγγονός του του δίνει κουράγιο και ζωή με τα επιτεύγματά του: 

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω. Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται στην Κολομβία του είχα δώσει μια συμβουλή ”να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη”. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί.

“Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα ”παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε ”συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα”. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!».

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164