Μίμης Πλέσσας: Ο ανιψιός του, Στέφανος Κορκολής αποκαλύπτει για την τελευταία τους συνάντηση – «Είπαμε τα δικά μας»

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας σε ηλικία 99 ετών.

Ο σπουδαίος συνθέτης ο οποίος πέρασε στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, άφησε πίσω του τη σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ και δύο παιδιά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και συγκινητικά λόγια.

Ο Στέφανος Κορκολής, ένα από τα πρόσωπα που βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του συνθέτη, καθώς υπήρξε ανιψιός του Μίμη Πλέσσα, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι, πήγα να τον επισκεφθώ, παίξαμε πιάνο, όπως συνηθίζαμε να παίζουμε πάντα, να αυτοσχεδιάζουμε οι δυο μας. Είπαμε τα δικά μας, δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε μια συναυλία που ονειρευόμασταν και θα λεγότανε «Τα δικά μας» και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα», είπε για την τελευταία συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα.

Για τη συμβουλή που του είχε δώσει στο ξεκίνημά του: «Θα θυμηθώ μια φράση που μου είχε πει όσο ήμουν πολύ πιτσιρικάς, λίγο πριν φύγω για το Παρίσι, “Αγόρι μου γλυκό, Στεφανάκο, εκεί που θα πας, κοίτα να μεγαλουργήσεις να μάθεις από τους δασκάλους σου. Κοίτα να υπηρετήσεις τη μουσική και αυτή θα σε ανταμείψει”», ήταν τα λόγια του Μίμη Πλέσσα στον Στέφανο Κορκολή.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164