Θεανώ Κλάδη: Η ηθοποιός της νέας σειράς «Έχω Παιδιά» μας συστήνεται μέσα από το TLIFE – Οι σπουδές στη Νομική και ο ανταγωνισμός

Φρέσκια, ταλαντούχα και γεμάτη όνειρα είναι η Θεανώ Κλάδη, η οποία μετά τη μικρή συμμετοχή της στην τεράστια επιτυχία του Mega «Το Ναυάγιο», πρωταγωνιστεί τη φετινή σεζόν στη νέα κωμωδία του Μεγάλου Καναλιού με τίτλο «Έχω Παιδιά», η οποία έκανε πρεμιέρα χθες, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Η 22χρονη ηθοποιός Θεανώ Κλάδη μάς συστήνεται μέσα από το TLIFE και μας μιλάει αποκλειστικά για τη συνεργασία της με την Ευγενία Σαμαρά και την Αθηνά Οικονομάκου αλλά και τις σπουδές της στην Νομική Σχολή.

Η Θεανώ Κλάδη σίγουρα θα μας απασχολήσει από εδώ και στο εξής και πάμε να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Διάβασε τη συνέντευξη στο TLIFE:

Φέτος πρωταγωνιστείς στη νέα σειρά του Mega «Έχω Παιδιά». Πες μας λίγα λόγια για τον ρόλο σου.

Ο ρόλος μου είναι η Σόφη, μια 23χρονη κοπέλα με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τις αξίες της. Μαζί με τον φίλο της, τον Στεφ, έχουν μια start-up επιχείρηση ζυθοποιίας. Η Σόφη ανήκει στην Gen Z, είναι ανοιχτόμυαλη, ακτιβίστρια και ονειρεύεται να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο. Είναι πολύ όμορφο να εξερευνώ έναν χαρακτήρα που προάγει την ευτυχία και την αποδοχή.

Έχεις ομοιότητες με τη «Σόφη»; Βλέπεις στοιχεία του χαρακτήρα σου στον ρόλο που υποδύεσαι;

Σίγουρα, βλέπω πολλές ομοιότητες. Όπως η Σόφη, είμαι και εγώ αισιόδοξη και πιστεύω στην καλή φύση των ανθρώπων. Η επιθυμία της να κάνει τον κόσμο καλύτερο και να είναι μέλος ενός κοινωνικού συνόλου που δεν κάνει διακρίσεις θεωρώ ότι με εκφράζουν πολύ ως άτομο. Επίσης, είμαστε και οι δύο λίγο στον κόσμο μας.

Πιστεύεις ότι οι κωμωδίες έλειψαν στο τηλεοπτικό κοινό;

Ναι! Νομίζω ότι οι κωμωδίες είναι αναγκαίες, ειδικά τώρα που ο κόσμος χρειάζεται μια «διέξοδο» από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Χαρίζουν γέλιο και ανακούφιση, και θα χαρώ πολύ να καταφέρουμε να προσφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας κάτι τέτοιο στον κόσμο.

Αυτή είναι η μόλις δεύτερη τηλεοπτική σου δουλειά, μετά το «Ναυάγιο». Πώς είναι η εμπειρία των γυρισμάτων;

Η εμπειρία είναι εκπληκτική! Νιώθω ότι είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία να μάθω περισσότερα πράγματα. Κάθε τηλεοπτική δουλειά απαιτεί τον συντονισμό πολλών ανθρώπων για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά ευτυχώς ήμουν πολύ τυχερή και τις δύο φορές να έχω γύρω μου άτομα – ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγή – που κάνουν τη διαδικασία λιγότερο αγχωτική και πολύ όμορφη για μένα.

Το Ναυάγιο ήταν μια δραματική σειρά ενώ το «Έχω παιδιά» κωμωδία, εσένα ποιο από τα δυο είδη σε εκφράζει περισσότερο;

Και τα δύο είδη έχουν τη δική τους γοητεία. Και τα δύο μπορεί να έχουν να κάνουν με σοβαρά θέματα, καθημερινά προβλήματα, απλώς τα προσεγγίζουν με πολύ διαφορετικό τρόπο και επιδιώκουν ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα: το ένα συναισθηματική φόρτιση και το άλλο γέλιο. Αν και λατρεύω τις δραματικές σειρές, θεωρώ το δεύτερο μια μεγαλύτερη πρόκληση και χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον.

Είχες από μικρή το όνειρο να γίνεις ηθοποιός;

Θυμάμαι τις βραδιές που μαζεύαμε – εγώ, η αδελφή μου και η ξαδέλφη μου – όλη την οικογένεια για να τους παρουσιάσουμε κάποια «έργα» μας. Εκείνες γράφανε τα σενάρια και εγώ ερμήνευα. Το συναίσθημα εκείνο που είχα τότε θεωρώ μπορεί να εξηγηθεί ως «όνειρο». Ίσως να μην το είχα καταλάβει από την αρχή, αλλά ναι, η τέχνη της υποκριτικής με τραβούσε από πολύ μικρή.

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τόσο αγαπημένες γυναίκες ηθοποιούς, όπως η Ευγενία Σαμαρά, η Αθηνά Οικονομάκου και η Μπέσυ Μάλφα;

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βρέθηκα στον ίδιο χώρο με αυτές τις ηθοποιούς. Η καθεμία έχει τη δική της μοναδική προσέγγιση σε αυτό που κάνουμε και είναι τεράστιο μάθημα για μένα. Με την Ευγενία, που έχουμε και τις περισσότερες σκηνές μαζί, μπορώ να πω ότι νιώθω μια ασφάλεια υποκριτικά, και χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε. Καταφέρνει κάθε φορά να «ζωντανεύει» το κείμενο, πράγμα που με οδηγεί κάθε φορά στο να νομίζω ότι είμαστε όντως η Σάρα και η Σόφη και συζητάμε.

Έχεις σπουδάσει Νομική; Και αν ναι έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να ακολουθήσεις το επάγγελμα του δικηγόρου;

Πράγματι, αν όλα πάνε καλά, τον Φεβρουάριο θα έχω δώσει όλα τα μαθήματα που απαιτούνται για το πτυχίο μου στη Νομική του ΕΚΠΑ. Αν και η σχολή ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, προς το παρόν δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου κάπου αλλού πέρα από τη σκηνή. Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσω το επάγγελμα του δικηγόρου, αλλά ελπίζω να μπορώ να διαβάζω μόνη μου τα συμβόλαια στον χώρο της υποκριτικής.

Η απόφαση να σπουδάσεις και κάτι άλλο, όπως η Νομική, πέρα από την υποκριτική ήταν για να νιώθεις τη «σιγουριά» πως αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα έχεις ένα backup πλάνο;

Δεν είδα ποτέ τη νομική ως ένα backup πλάνο, αλλά ως ένα συμπλήρωμα στις θεατρικές μου σπουδές, γι’ αυτό και τις έκανα παράλληλα. Είναι μια επιστήμη που θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα, και που σου δίνει την ευκαιρία να εξετάσεις πράγματα και καταστάσεις από πάρα πολλές πλευρές, χαρακτηριστικό που νομίζω ότι βοηθάει στον χώρο που βρίσκομαι τώρα.

Η υποκριτική είναι ένας αρκετά ανταγωνιστικός αλλά και ανασφαλής χώρος. Εσύ πώς τα αντιμετωπίζεις όλα αυτά;

Πράγματι, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή, και ο ενθουσιασμός και το πάθος μου γι’ αυτό που κάνω και θέλω να κάνω είναι ακόμη πιο μεγάλος. Εστιάζω στη δική μου πορεία και ανάπτυξη, χωρίς να συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν. Θεωρώ πολύ σημαντικό ο καθένας να έχει πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του, και όλα θα έρθουν αργά ή γρήγορα.

Ποια είναι τα όνειρά σου;

Νομίζω το όνειρό μου είναι να φτάσω όσο πιο «μακριά» γίνεται στον χώρο και να έχω όμορφες και αξιόλογες δουλειές. Θέλω να πέφτω στο κρεβάτι μου και να είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και την επίδοσή μου, έχοντας καταφέρει να περάσω όλα αυτά που θέλω να πω στον κόσμο.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Πιστεύεις ότι τελικά παίζει ρόλο να έχεις πολλούς followers;

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώ τα social για να επικοινωνώ με φίλους κυρίως, και δεν ανεβάζω πολύ συχνά. Ως προς τον ρόλο που παίζει ο αριθμός των followers στον χώρο, θέλω να πιστεύω πως οι ηθοποιοί επιλέγονται με βάση την επίδοση και τις ικανότητές τους, και όχι επειδή έχουν παραπάνω ακολούθους. Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι η ενεργή ενασχόληση με τα social προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας με τους θεατές.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164