Συνταγή για σούπα με σολομό και λαχανικά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η ψαρόσουπα είναι θρεπτική και ελαφριά κι αν θέλεις να έχεις τις λιγότερες δυνατές θερμίδες θα φτιάξεις σήμερα μια τέλεια με σολομό. 

Συστατικά

  • 400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λευκό κρασί ξηρό
  • 1 λίτρο νερό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και τον λιώνεις με την κουτάλα
  • Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
  • Προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό και τα αφήνεις να βράσουν
  • Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτεις το σολομό, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Σερβίρεις τη σούπα ζεστή.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164