Η ψαρόσουπα είναι θρεπτική και ελαφριά κι αν θέλεις να έχεις τις λιγότερες δυνατές θερμίδες θα φτιάξεις σήμερα μια τέλεια με σολομό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
- 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- λευκό κρασί ξηρό
- 1 λίτρο νερό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και τον λιώνεις με την κουτάλα
- Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
- Προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό και τα αφήνεις να βράσουν
- Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτεις το σολομό, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Σερβίρεις τη σούπα ζεστή.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ