Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: «Ήταν τραυματική εμπειρία για τα παιδιά μας, στο τέλος έκλαιγαν με λυγμούς»

Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης παραχώρησαν μια από κοινού συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη με αφορμή την παράσταση «Θέλω να μου κρατάς το χέρι» που πρωταγωνιστούν.

Οι δύο ηθοποιοί, μεταξύ άλλων, μίλησαν για τη σχέση τους, τον ρόλο τους ως γονείς, αλλά και για το αν έχουν περάσει κρίση στον γάμο τους.

Με δεδομένο ότι τα παιδιά σας μπορεί να διαβάσουν ή και να παρακολουθήσουν κάποια συνέντευξη σας, είστε πιο προσεκτικοί στις απαντήσεις σας;

Θάλεια: Έτσι ακριβώς. Δεν κρίνω τους ανθρώπους που είναι πιο εξωστρεφείς, τους θαυμάζω μάλιστα παρά πολύ. Εγώ όμως, έχω πάντα στο μυαλό μου ότι υπάρχουν τα δύο παιδιά μας. Μπορεί να είναι λάθος μου. Ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει. Αλλά όταν θα πρέπει να εκθέσω τις απόψεις μου δημοσίως, δεν θα είμαι όπως την καθημερινότητά μου με τους φίλους.

Τάσος: Χωρίς βέβαια να χάνουμε την αλήθεια μας.

Τα παιδιά σας, ο Δανός και η Νάγια, πώς αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι είστε δύο αναγνωρίσιμα πρόσωπα;

Θάλεια: Δεν αισθάνονται ωραία που οι γονείς τους εκτίθενται. Επίσης είναι λογικό τα παιδιά να μην μπορούν να φιλτράρουν όλες τις πληροφορίες. Παρακολούθησαν μία φορά το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» και τους ήταν τραυματική εμπειρία. Πίστεψαν ότι ήταν όλα πραγματικότητα. Στο τέλος έκλαιγαν με λυγμούς. Εμείς πάντως φροντίζουμε να τους γειώνουμε το επάγγελμά μας.

Τάσος: Καλά, ο Δανός μας έχει πει: “Σιγά το σημαντικό πράγμα που κάνετε. Πηγαίνετε και λέτε λόγια”. Νομίζω ότι στα παιδιά φαίνεται περίεργη η αναγνωρισιμότητα. Εμείς τους εξηγούμε ότι μας γνωρίζει ο κόσμος επειδή απλά είμαστε ηθοποιοί και μας βλέπουν στην τηλεόραση.



Τάσο, είχες πει πέρσι στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» που παρουσιάζεις στην ΕΡΤ1 ότι την κόρη σου δεν την έχεις κατακτήσει. Εξακολουθεί να συμβαίνει;

Τάσος: Πλέον τα κατάφερα και είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου. Επιτέλους έχω κατακτήσει την κόρη μου! Εισπράττω τα φιλιά της, την αγκαλιά της, την προσοχή της. Της λείπω και ζητάει τον μπαμπά της. 

Θάλεια: Έχουμε δύο παιδιά με έντονες προσωπικότητες. Θα σου επιβληθούν. Και κουρασμένοι να είμαστε, πρέπει να τα ακούσουμε. Και επειδή μιλάμε πολύ στο σπίτι, έχουν γίνει πολύ επικοινωνιακά.

Έπειτα από 16 χρόνια κοινής ζωής, τα 13 παντρεμένοι, νιώθετε ότι έχετε αλλάξει;

Θάλεια: Έχουμε εξελιχθεί και οι δύο. Λόγω της εμμονής μου με τον προγραμματισμό, πάντα είχα μία έμφυτη και συνεχή μουρμούρα για τα μικρά πράγματα που δεν πήγαιναν καλά. Τα θεωρούσα πολύ σημαντικά. Ο Τάσος μου έμαθε ότι πρέπει να κρατάω την ψυχραιμία μου και να εστιάζω περισσότερο στα σημαντικά της ζωής. Επίσης, με έπεισε πόσο σπουδαία είναι η δημιουργία οικογένειας. Εγώ φοβόμουν. Στο επαγγελματικό κομμάτι, δεν έχω την τόλμη του Τάσου. Εκείνος μου έμαθε τι σημαίνει να έχεις την ευθύνη μιας δουλειάς και να αποφασίζεις ο ίδιος.

Τάσος: Εγώ ήμουν πολύ υπομονετικός στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, στη δουλειά λειτουργούσα παρορμητικά. Πλέον είμαι πολύ πιο πειθαρχημένος.

Πώς κρατάτε ζωντανή τη σχέση σας;

Θάλεια: Έχουμε συνεχή και ουσιαστική επικοινωνία. Είναι καθοριστικό σε όλες τις σχέσεις. Επίσης, είμαστε σε κοινό τόπο, συναισθηματικά και νοητικά.

Τάσος: Έχω την τύχη να συμβιώνω με την καλύτερη μου φίλη. Αυτό συμβάλλει στην επιτυχία και την μακροβιότητα της σχέσης μας. Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας. Ό, τι και να κάνω, δεν θα περάσουν περισσότερα από δύο εικοσιτετράωρα και θα της το φανερώσω. Επίσης, ασκούμε κριτική ο ένας στον άλλον, εποικοδομητική και πάντα με χιούμορ, γιατί αυτοσαρκαζόμαστε πάρα πολύ.

Έχετε αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση στη σχέση σας, μέχρι σημείου χωρισμού;

Θάλεια: Ποτέ δεν τέθηκε αυτό το ζήτημα.

Τάσος: Υπάρχει πολύ γέρος πυρήνας στη σχέση μας.

Είναι μύθος ότι οι ηθοποιοί είστε ανασφαλείς και εγωκεντρικοί;

Τάσος: Είναι ιδιαίτερα όντα οι ηθοποιοί. Και εγώ και η Θάλεια έχουμε τεράστια εγώ. Απλώς τα δικά μας δεν συγκρούονται, ούτε καν με των άλλων. Με τα χρόνια έχουν μπει σε ένα πολύ συμπαθητικό κουτάκι μέσα μας, το οποίο ώρες ώρες χτυπάει για να βγει και του λες: “Δεν έχει κανένα νόημα, μείνε μέσα”.

Θάλεια: Υπάρχει σαφέστατα εγώ σ’ εμάς τους ηθοποιούς. Με τα χρόνια συνειδητοποιείς ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις, και όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά γενικότερα ως άνθρωπος, είναι να εξελίσσεσαι να είσαι όσο καλύτερος γίνεται και τίμιος στη δουλειά σου. Με τον εαυτό σου πρέπει να παλεύεις, με κανέναν άλλον.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164