Ανάδρομος Δίας στους Διδύμους: Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο;

Ο Δίας επέστρεψε τον Μάιο στο ζώδιο των Διδύμων, μετά από δώδεκα περίπου χρόνια (τελευταία φορά ήταν στο σημείο αυτό του ζωδιακού μεταξύ 2012-2013) και από τις 9 Οκτωβρίου γύρισε σε ανάδρομη πορεία. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της αισιοδοξίας, της χαράς, της τύχης και της επέκτασης, όταν γυρίζει ωστόσο ανάδρομος αδυνατεί να μας δώσει τα δώρα του. Όπως όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες, των οποίων οι τροχιές βρίσκονται μετά τον Άρη, εσωτερικεύεται η δράση στην φάση της ανάδρομης κίνησης τους, καλούμαστε δηλαδή να αναρωτηθούμε, εάν βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο ή εάν έχουμε πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Αποτελεί μια περίοδο ενδοσκόπησης και αναπροσαρμογής των δράσεων ή των στόχων μας.

Ο ανάδρομος Δίας ειδικότερα συνδέεται με την φιλοσοφική και πνευματική ενδοσκόπηση και τον προβληματισμό μας σε ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης και εξέλιξης μας, της ευτυχίας και της επιτυχίας. Πέρα όμως από την φιλοσοφική και θρησκευτική σκέψη, υπάρχει ο κίνδυνος της υποκρισίας στις φάσεις που είναι ανάδρομος, της ζήλιας, του φανατισμού, της συκοφαντίας και των απρόβλεπτων απωλειών. Ο πλανήτης κινείται ανάδρομα για τέσσερις περίπου μήνες κάθε δεκατρείς μήνες, κατά την διάρκεια των οποίον καλούμαστε να δούμε τι είναι αυτό που μας κρατά μακριά από την επιτυχία ή την ευτυχία. Είναι ένα διάστημα που εξετάζοντας το πρόσφατο παρελθόν μας, σκεφτόμαστε το μέλλον και προετοιμάζουμε την δράση που θα ακολουθήσουμε, όταν έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Επειδή ο Δίας κινείται μέσα στην χρονιά που διανύουμε στο ζώδιο της επικοινωνίας, των ταξιδιών και της εξωστρέφειας, το διάστημα που ακολουθεί μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα κληθούμε να εξετάσουμε επιπρόσθετα τον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε με τους γύρω μας, ποια είναι τα λάθη που κάνουμε στην επικοινωνία μας και εάν μοιραζόμαστε με τον σωστό τρόπο τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τα βιώματα μας, με τα άτομα που πρέπει. Τους μήνες της ανάδρομης κίνησης του πλανήτη μπορεί να περιορίσουμε αρκετά τις αλληλεπιδράσεις μας, διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μόνο με τα άτομα εκείνα που αισθανόμαστε κάποια πνευματική συγγένεια. Καθώς το ζώδιο των Διδύμων είναι της διασκέδασης και των επιφανειακών επαφών, και ο Δίας ο πλανήτης της υπερβολής, ενδεχομένως να χάσαμε το μέτρο μέσα στο καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου. Τώρα όμως θα αποτραβηχτούμε από τις πολλές και ανούσιες εξόδους αλλά και από τις επιφανειακές επαφές, ώστε να επαναφέρουμε τις ισορροπίες στην ζωή μας.

Τις περιόδους που είναι ανάδρομος ο Δίας, θα ήταν σοφό να μην ξεκινήσουμε κάποιου είδους οικονομικής δραστηριότητας, εάν έχουμε ορθόδρομο τον πλανήτη στον γενέθλιο μας χάρτη, γιατί όχι μόνο δεν θα έχει αυτή προοπτικές ανάπτυξης, αλλά ούτε θα αποφέρει οικονομικό κέρδος. Αντίθετα θα υποστούμε οικονομικές ζημίες. Καθώς είναι στενά συνδεδεμένος με τον Ερμή, όσο διέρχεται το ζώδιο των Διδύμων, η πορεία του Δία έχει επίπτωση και στις συνεργασίες, στις ανταλλαγές και την αμοιβαιότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του ενδεχομένως να επανεξετάσουμε τις επαγγελματικές μας συνεργασίες ή τους συνεταιρισμούς, τις κοινωνικές επαφές και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους που συναλλασσόμαστε, εάν συνεχίζουν να είναι επωφελείς και παραγωγικές και για τις δύο πλευρές.

Λόγω του γεγονότος ωστόσο, ότι βρίσκεται ο πλανήτης το ένα τρίτο του έτους σε ανάδρομη κίνηση, είναι πολλά τα άτομα που έχουν ανάδρομο Δία στον γενέθλιο αστρολογικό τους χάρτη. Καρμικά δείχνει το γεγονός αυτό, ότι σε μια προηγούμενη ζωή ήμασταν ευτυχισμένοι και επιτυχημένη, για να κατακτήσουμε όμως πάλι την ευτυχία ή την επιτυχία στην παρούσα ζωή, θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε πολύ και να πάρουμε ορισμένα σημαντικά για την εξελικτική μας πορεία μαθήματα. Οι γενέθλιες πλανητικές όψεις του Δία μας καθοδηγούν ως προς τους τομείς εκείνους που χρειάζεται να καταβάλουμε επιπλέον προσπάθεια για να αναπτυχθούν.

Πέρα όμως από τις εγγενείς αδυναμίες που μας εκθέτει ένας ανάδρομος γενέθλιος πλανήτης, περιορίζει την δυνατότητα επέκτασης των δραστηριοτήτων μας και την κατάκτηση υλικής ευδαιμονίας μόνο στις περιόδους ανάδρομης κίνησης του. Οπότε ότι είναι απαγορευμένο για όλους τους υπόλοιπους το διάστημα αυτό, για σας αποτελεί ευκαιρία επέκτασης και ανόδου. Πραγματοποιήστε καινούργια ξεκινήματα, θέστε τα θεμέλια των επιχειρήσεων σας, υπογράψτε συμβάσεις και συμβόλαια, γιατί θα είναι βιώσιμα και εξαιρετικά επικερδή. Κάθε χρόνο έχετε ένα παράθυρο ευκαιριών που διαρκεί τέσσερις μήνες, το οποίο πρέπει να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.

Στην κοσμική αστρολογία ο Δίας συνδέεται με την δικαιοσύνη, τα εκκλησιαστικά ζητήματα και τους κληρικούς, την ευημερία των κρατών και τις ευκαιρίες που έχουν οι λαοί να αναπτυχθούν. Εκπροσωπεί τους τραπεζίτες, τους εμπόρους, τους ξένους και τους δασκάλους. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του είναι συχνό φαινόμενο, η οικονομική δραστηριότητα να φρενάρει ή να καταγράφονται οικονομικές απώλειες από τις επιχειρήσεις. Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών και των μεγάλων επιχειρήσεων δυσάρεστες. Στο γεγονός αυτό συνηγορεί και η παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου, στο οποίο επέστρεψε για τελευταία φορά ανάδρομος νωρίτερα μέσα στο έτος. Και επειδή ο ανάδρομος Δία πυροδοτεί πολλές φορές το φανατισμό, δεν αποκλείεται να βιώσουμε τους μήνες που ακολουθούν εξάρσεις τέτοιου είδους.

Κατά την περίοδο της ανάδρομης πορείας του στο ζώδιο των Διδύμων, ένα ζώδιο του αέρα, επηρεάζει με πολύ πιο έντονο τρόπο όλα τα ζώδια του αέρα, στους εξής τομείς:

Δίδυμοι

Από τα τέλη Μαΐου υποδεχτήκατε στο σπίτι σας τον πιο τυχερό πλανήτη του ζωδιακού. Για σας είναι η ευκαιρία να ξεχωρίσετε, να επεκτείνετε την δράση σας, να αναπτυχθείτε υλικά και πνευματικά. Τώρα όμως που ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης γύρισε ανάδρομος, η δράση φρενάρει, η στρόφιγγα κλείνει και θα πρέπει να εστιάσουμε στις μελλοντικές μας δράσεις. Είναι ένα διάστημα που θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να ξεχάσουμε τις αλαζονικές μας συμπεριφορές και να ασκήσουμε την αυτοκριτική μας. Τώρα θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά, τι είναι αυτό που θα μπορούσε να μας κάνει ευτυχισμένους, ώστε να καταστρώσουμε τα πλάνα δράσης μας που θα τα θέσουμε σε εφαρμογή μετά τον Φεβρουάριο του 2025.

Παρθένοι

Ο Δίας βρίσκεται στον τομέα της καριέρας, των στόχων και του γάμου σας, χαρίζοντας σας ευκαιρίες επέκτασης μέσα στην χρονιά, τώρα όμως που γύρισε ανάδρομος, αυτός θα είναι ο τομέας που θα υποφέρει από στασιμότητα. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να επανεξετάσετε τις στενές σας σχέσεις για να διαπιστώσετε εάν συνεχίζουν να σας εκφράζουν. Δεν είναι ένα καλό διάστημα για να πάρετε οριστικές αποφάσεις και να δράσετε, αλλά μπορείτε να προετοιμάσετε τις δράσεις σας, ώστε να κατακτήσετε στο άμεσο μέλλον όλα αυτά που επιθυμείτε πραγματικά πολύ. Πάρτε τον χρόνο σας, εξετάστε κάθε πτυχή του προβλήματος που αντιμετωπίζετε, ιδίως εάν σας απασχολούν ζητήματα καριέρας, και μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις.

Τοξότες

Για σας ο Δίας είναι ο κυβερνήτης σας, οπότε θα ήταν αδύνατο να μείνετε ανεπηρέαστοι. Βρίσκεται δε σε ένα φιλικό προς το δικό σας ζώδιο. Το διάστημα που ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου υπάρχει το ενδεχόμενο να βιώσετε επιστροφές ερωτικών συντρόφων στην ζωή σας ή να μπείτε στην διαδικασία να επανεξετάσετε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις. Όσες σχέσεις αποδειχτεί ότι δεν είναι πλέον αποδοτικές, ενδεχομένως να αποφασίσετε να τις τερματίσετε. Επηρεάζεται από την παρούσα θέση του Δία ο επαγγελματικός σας τομέας, οπότε μην εκπλαγείτε εάν δεχτείτε μια πρόταση συνεργασίας από έναν παλιό σας εργοδότη. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις.

Κείμενο: Αλίντα Κανάκη

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164