Συνταγή για ψητά αχλάδια με γκοργκοντζόλα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα αχλάδια είναι φρούτα εποχής κι αν θέλεις να ενθουσιάσεις τους καλεσμένους σου το weekend θα τα συνδυάσεις με μαρμελάδα και γκοργκοντζόλα. 

Συστατικά

  • 3 ώριμα αχλάδια
  • 6 κ.γ. μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 50 γρ. πεκάν
  • θυμάρι
  • μέλι
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλένεις καλά τα αχλάδια τα κόβεις στην μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια από το εσωτερικό
  • Τα τοποθετείς σε ένα σκεύος που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις 1 κ.γλ. μαρμελάδα, ένα κομμάτι γκοργκοντζόλα και ψιλοκομμένα πεκάν
  • Τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
  • Σερβίρεις ρίχνοντας μέλι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164