Μια τέλεια ασιατική και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για μεσημεριανό ή και πρωινό μετά το ξενύχτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. ρύζι λευκό μακρύκοκκο
- 4 αυγά
- 300 γρ. αρακάς
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 70 ml σάλτσα σόγιας
50 ml σάκε - 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βράζεις το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Το βάζεις σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν αφρός
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το καρότο, τον αρακά και το τζίντζερ μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τα αυγά και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ρύζι, το σάκε και τη σόγια και ανακατεύεις για 2-3 λεπτά
- Σερβίρεις και απολαμβάνεις.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ