Κάνει κρύο και είναι η καλύτερη στιγμή για σούπα. Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και θρεπτική με καρότα και τζίντζερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 καρότα μεγάλα, χοντροκομμένα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 2 πατάτες κομμένες σε καρέ
- 30 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις το καρότο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
- Ρίχνεις τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών και χαμηλώνεις τη φωτιά
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις τη σούπα για 30 περίπου λεπτά
- Αφού μαλακώσουν τα καρότα αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνεις τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ
- Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό αν δεν σου έχει περισσέψει
- Βάζεις και πάλι την κατσαρόλα στην εστία και βράζεις τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει βελουτέ
- Ρίχνεις τον χυμό λεμονιού και σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ