Συνταγή για γεμιστό χοιρινό ρολό

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το απόλυτο πιάτο των γιορτών είναι το γεμιστό ρολό χοιρινού που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου. 

Συστατικά

  • Ένα κομμάτι χοιρινή ωμοπλάτη 3 κιλά από χωρίς κόκκαλα, με την πέτσα της
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση θα χρειαστείς 

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 75 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1/2 μάτσο φρέσκο φασκόμηλο, τα φύλλα μόνο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 8 καρότα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Απλώνεις το χοιρινό σε μια επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να πάει παντού
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι  για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα συκωτάκια και τον κιμά
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και ρίχνεις το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Το σβήνεις με λίγο κρασί, ανακατεύεις και το αποσύρεις από την εστία
  • Βάζεις τη γέμιση σε ένα μπολ και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Όταν κρυώσει την απλώνεις στη μέση του χοιρινού
  • Τυλίγεις το κρέας σε ένα σφιχτό ρολό και το σταθεροποιείς τυλιγμένο με χρησιμοποιώντας μαγειρικό σπάγγο
  • Τοποθετείς το ρολό σε ένα σκεύος και ρίχνεις από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Βάζεις στο πλάι τα καρότα και προσθέτεις ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό
  • Το βάζεις στο φούρνο και το ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα
  • Κόβεις το σπάγγο και το κόβεις σε ροδέλες
  • Σερβίρεις με πατάτες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164