Συνταγή για μαμαδίσια λαζάνια με μπεσαμέλ

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα λαζάνια είναι αγαπημένο πιάτο όλων και θα τα σερβίρεις στο γιορτινό τραπέζι ακολουθώντας τη συνταγή της ΓΙΩΤΗΣ. 

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πελτές τομάτας
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 18 λαζάνια
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ τομάτας και καλύπτετε με τον ζωμό λαχανικών.
  • Αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί για περίπου 50 λεπτά.
  • Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας, με 600 ml γάλα.
  • Σε ένα ταψί 30×30, στρώνετε τα 6 λαζάνια και από πάνω ρίχνετε τον μισό κιμά.
  • Καλύπτετε με άλλα 6 λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά.
  • Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνετε την μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε για 50 λεπτά στους 170°C.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164