Συνταγή για σπαγγέτι cacio e pepe

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια παραδοσιακή, ιταλική συνταγή για σπαγγέτι που θα λατρέψεις ειδικά αν αγαπάς τις «καθαρές» και απλές γεύσεις. 

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
  • Σε ένα μπολ βάζεις το τα 250 γρ. πεκορίνο
  • Χτυπάς τους κόκκους πιπεριού στο γουδί χωρίς να γίνουν σκόνη
  • Ρίχνεις το πιπέρι, ιδανικά με τον μύλο, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρεις σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις 2 κουτάλες από το νερό των ζυμαρικών και συνεχίζεις το βράσιμο για μερικά ακόμη λεπτά
  • Παίρνεις με μια τσιμπίδα τα ζυμαρικά μέσα από την κατσαρόλα και τα τοποθετείς στο τηγάνι και τα ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις 1 κουτάλα ζεστό νερό μαγειρέματος στο μπολ με το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε  πολύ καλά και δυνατά με το σύρμα
  • Αφαιρείς το σκεύος με τα ζυμαρικά από την εστία και ρίχνεις το πεκορίνο ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί
  • Αν είναι σφιχτό προσθέτεις λίγο νερό και αν είναι αραιό προσθέτεις πεκορίνο
  • Σερβίρεις τα ζυμαρικά με τυρί και πιπέρι.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164