Συνταγή για mousse σοκολάτας bitter

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

H Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει την πιο νόστιμη και ελαφριά mousse με σοκολάτα bitter.  

Συστατικά

  • 270 γρ. κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • 5 βιολογικά κουλουράκια dinkel με πορτοκάλι από αλεύρι dinkel ολικής άλεσης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • Χωρίζεις τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά σε δυο μπολ
  • Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και προσθέτεις το ελαιόλαδο και το λικέρ
  • Χτυπάς τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Ρίχνεις το μείγμα με τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά
  • Χτυπάς τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι σε μαρέγκα
  • Ενώνεις τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας και ρίχνεις τα 5 κουλουράκια Dinkel με πορτοκάλι.

    Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Μοιράζουμε τη μους σε μπολ η ποτήρια Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή και παραπάνω.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164