Συνταγή για ριζότο με μύδια

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ένα από τα ωραιότερα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι είναι το ριζότο με μύδια. 

Συστατικά

  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κ. μύδια
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 4 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις σχολαστικά τα μύδια και τα καθαρίζεις πετώντας τη μικρή φούντα που προεξέχει
  • Τα ξεπλένεις για ώρα με άφθονο νερό και πετάς όσα είναι ανοιχτά
  • Ρίχνεις σε μα κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το μαϊντανό και τις 2 σκελίδες σκόρδου, ανακατεύεις καλά και σβήνεις με το 1 φλιτζάνι κρασί
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτεις τα μύδια, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να βράσουν για 4 περίπου λεπτά
  • Ελέγχεις αν έχουν ανοίξει και τα αφαιρείς από τη φωτιά
  • Σουρώνεις το ζωμό και τον κρατάς στην άκρη
  • Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο για 3 λεπτά
  • Προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά και σβήνεις με το υπόλοιπο κρασί
  • Μόλις εξατμιστεί ρίχνεις μια κουτάλα ζωμό από τα μύδια και το αφήνεις να βράσει μέχρι να απορροφηθεί
  • Προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα ζωμό και περιμένεις να απορροφηθεί
  • Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία με όλο το ζωμό
  • Λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού, βούτυρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι
  • Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις τα μύδια
  • Σερβίρεις ρίχνοντας πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164