Το απόλυτο γλυκό (και υγιεινό!) σνακ: Καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού με στέβια, βουτηγμένες στη μαύρη σοκολάτα

Είναι η πιο απλή συνταγή αλλά και αυτή που έχουν λατρέψει περισσότερο απ΄όλες οικογένεια και φίλοι. Πρώτον, γιατί είναι πεντανόστιμη και δεύτερον, γιατί την απολαμβάνουν όλοι …χωρίς τύψεις. Είναι επίσης ένα υγιεινό σνακ για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο. Θα τους δώσει ενέργεια και απόλαυση χωρίς πολλές θερμίδες.

Υλικά

  • 3 μεγάλα πορτοκάλια. Το σημαντικό είναι να έχουν χοντρή φλούδα. Αν είναι λεπτή θα σας γίνουν σκληρά και στεγνά.
  • Μισή κούπα νερό για το βράσιμο.
  • 100 γραμμάρια στέβια σε σκόνη (ή αναλογία αντίστοιχη με ζάχαρη)
  • Τέσσερα πακέτα μαύρη σοκολάτα με στέβια. Εγώ χρησιμοποιώ την Γιώτης Sweet and Balance. Μπορείτε να βάλετε και την κλασσική κουβερτούρα.

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία φλούδας πορτοκαλιού

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε 4 μέρη.

 

Αφαιρούμε τη φλούδα προσεκτικά, κρατώντας και το λευκό μέρος.

Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.

Βάζουμε τις φλούδες όλη τη νύχτα στο νερό και την επομένη το πρωί αλλάζουμε δυο φορές το νερό για να φύγει η πικράδα.

2. Βράσιμο και καραμέλωμα με στέβια

Βράζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με μισή κούπα νερό – δεν χρειάζεται περισσότερο, γιατί θα βράσουν και με τον χυμό τους – και προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια στέβια. Τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να καραμελώσουν.

 

Τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα για να στεγνώσουν.

 

3. Επικάλυψη με σοκολάτα

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μπεν μαρί σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βουτάμε τις φλούδες πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

4. Πάγωμα & σερβίρισμα

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία και μυρωδάτα σοκολατένια φιλάκια σε όλους!

Τατιάνα

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164