Επιλέγοντας μπουκιές χαρουπιού το γεύμα σας θα έχει ισχυρή θρεπτική αξία λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ η παρουσία ελαιολάδου σε αυτά δρα προστατευτικά έναντι πολλών παθήσεων. Η προσθήκη ρόκας εκτοξεύει τα θρεπτικά οφέλη του πιάτου,
καθώς πέραν της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε βιταμίνες και μικροστοιχεία, περιέχει πολυφαινόλες, που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά. Προσθέτοντας τυρί χαμηλών λιπαρών, όπως το κατίκι, προκύπτει ένα πιάτο χαμηλό σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10-12 μπουκιές χαρουπιού
- 10 ντοματίνια
- 10 φύλλα ρόκας
- 2 κ.σ. κατίκι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τα ντοματίνια και τα βάζεις σε ένα μπολ με τη ρόκα, το ελαιόλαδο και το αλάτι
- Ρίχνεις σε ένα πιάτο τις μπουκιές χαρουπιού και προσθέτεις το μείγμα με τα ντοματίνια και το κατίκι
- Συμπληρώνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ