Αυτή είναι η απειλή που εξαπολύει ο βαρυποινίτης Ριζάι, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare. Όπως μας προϊδεάζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας από την ιστοσελίδα Balkanweb στην συνέντευξη αναφέρονται τα εξής:
Βρισκόμενος στην φυλακή υψίστης ασφαλείας των Γρεβενών ο Αλκέτ Ελληνική Ριζά μιλά δημόσια για πρώτη φορά, για τη ζωή του έξω και μέσα από τη φυλακή. Ο νέος από το Ballsh της Αλβανίας αποκαλύπτει την επόμενη απόδραση του, μιλάει για την εκδίκηση εναντίον των “μεγάλων” του ελληνικού κράτους, για τις ανείπωτες αλήθειες για τις δύο συγκλονιστικές αποδράσεις του με ελικόπτερο και την θέση του για τις δύο δολοφονίες στις οποίες η ελληνική αστυνομία κατηγόρησε ευθέως τον Ριζάι. Αφηγείται τη σχέση του με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ένα από τα πιο διάσημα ονόματα του εγκλήματος και την αγάπη του για την Ελληνίδα γυναίκα που τον συνόδευε στη δεύτερη απόδραση.
Μιλώντας για τα νιάτα του, ο Ριζά είπε ότι αρχικά άρχισε να εργάζεται σε ένα μικρό μίνι μάρκετ ενώ δίπλα απ’ αυτό διατηρούσε ένα σημείο πώλησης αυτοκινήτων με οχήματα που έφερνε από τη Γερμανία. ” έκανα μια ήσυχη ζωή λέει ο Ριζάι, χωρίς προβλήματα. Δύο χρόνια αργότερα, το 1995, σε ένα από τα αυτοκίνητα που πούλησα βρέθηκαν ναρκωτικά. Με συνέλαβαν και με καταδίκασαν. Έτσι ξεκίνησε και η ιστορία. “λέει Ριζά στην G.SH. Όσον αφορά τη δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία Θανάση Κορωπιώτη, ο Ριζά δηλώνει ότι δεν γνωρίζετε αυτό το άτομο, ενώ η σύζυγός του εξαφανίστηκε, ενώ ήταν στη φυλακή. Περαιτέρω ο Ριζά αφηγείται την ιδέα της απόδρασης από τις φυλακές του Κορυδαλλού.
Εξηγεί ότι τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον γνώρισε στη φυλακή. “Αλλά η δεύτερη απόδραση ήταν καλομελετημένη», λέει ο Ριζάι “νόμιζαν ότι μας έβαλαν σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, και δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να αποδράσουμε. Βρισκόμασταν υπό αυστηρή παρακολούθηση. Αποφασίσαμε να φύγουμε αφότου είχαμε ενημερωθεί ότι θα μας απαγγελλόταν μια βαριά ποινή στο δικαστήριο. Για την πρώτη απόδραση καταδικαστήκαμε σε 25 χρόνια φυλάκισης, σε μια εποχή που κανείς δεν είχε τιμωρηθεί τόσο πολύ – λέει ο Ριζάι – ενώ σημειώνει ότι τον βοήθησε και η Βουλγάρα φίλη και ένας άλλος φίλος. Ενώ για την διπλή δολοφονία που συνέβη στο της Περιστέρι Αθήνας, όταν ο Ριζάι ήταν δραπέτης, λέει πως είχε κατηγορηθεί άδικα , «Μου τα επιρρίπτουν επειδή είμαι Αλβανός, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους (Αλβανούς). Μάλιστα η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων καταθέτοντας στη δίκη δήλωσε ότι δεν είμαι το άτομο που διέπραξε το φόνο.
Συνεχίζοντας ο Αλκέτ Ριζάι αναφέρει πως στις φυλακές των Γρεβενών, βρίσκεται συγκρατούμενος στο ίδιο κελί με έναν Αλβανό από τα Τίρανα και έναν Τούρκο πολίτη, σκεπτόμενος για την επόμενη απόδραση του. Ενώ κλείνοντας δηλώνει πως “οι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γι’ αυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα πάρω μαζί μου και μια αλβανική σημαία. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν.”
Σε συνέντευξη που παραχώρησε και η μάνα του βαρυποινίτη στην εφημερίδα, δήλωσε πως είναι υπερήφανη για τον γιό της, ενώ παραδέχθηκε πως κατά την επίσκεψή της στη φυλακή, τον προμήθευσε με μια Αλβανική σημαία καθώς και με ένα καπέλο και μια μπλούζα με τα Αλβανικά σύμβολα. Κατά δήλωση του Ριζάι ήθελε να κάνει το δωμάτιο όπως την Αλβανία, Ερυθρόμαυρο. Ενώ δήλωσε πως και η περίφημη Σούλα, η σχέση του Ριζάί φέρει στο λαιμό της τον Αλβανικό αετό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ