Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στα μαγαζιά!

Ξεκινούν και επίσημα σήμερα οι εκπτώσεις, με πολλά καταστήματα να αγγίζουν ένα ποσοστό άνω του 50%, ώστε να αυξήσουν το τζίρο τους και τη χαμηλή κίνηση που είχαν την περίοδο των γιορτών.
Αν λοιπόν, είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς που κρατήθηκαν την περίοδο των γιορτών χωρίς να ξοδέψουν πολλά, ώστε να ψωνίσουν στις εκπτώσεις, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις τις αγορές σου, αφού οι τιμές θα είναι αρκετά μειωμένες.
Από σήμερα λοιπόν (15 Ιανουαρίου) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πολλά είδη σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις; Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας δίνει δέκα συμβουλές εν όψει των εκπτώσεων:
-Να αγοράζεις με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.
-Να κάνεις σύγκριση τιμών και ποιότητας, δηλαδή διερεύνηση της αγοράς, που αυτό σημαίνει ότι τα είδη, που έχεις “τσεκάρει”, πριν από την έναρξη των εκπτώσεων, θα πρέπει να υπάρχουν στις βιτρίνες και στα ράφια των καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
-Να καταρτίζεις λίστα με τα είδη, που θέλεις να αγοράσεις, δηλαδή στην από πριν έρευνα τιμών, ώστε να διαπιστώσεις, εάν, από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, οι αρχικές τιμές είναι ίδιες με αυτές πριν από τις εκπτώσεις.
-Να αγοράζεις, χωρίς χρονική πίεση, γιατί κερδισμένος καταναλωτής θα είναι αυτός που η αγοραστική του συμπεριφορά θα είναι ορθολογιστική και θα κάνει την πλέον σωστή επιλογή, σύμφωνα με ό,τι “χρειάζεται” και όχι με ό,τι “θέλει”…
-Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν για 45 μέρες, συνεπώς δεν ”βιαζόμαστε”… απεναντίας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, πριν επιλέξουμε τα απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό.
-Να αποφεύγεις τα καταστήματα και πολυκαταστήματα εκείνα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα, σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.
-Να ενημερώνεσαι από τους εμπόρους για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών, που αγοράζουν, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
-Να ζητάς απόδειξη, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά, σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.
-Να ζητάς πλήρη και επακριβή ενημέρωση, όταν αγοράζεις είδη με δόσεις.
-Να καταγγείλεις στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή [τηλ. 1520], όταν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία των περιπτώσεων αυτών που κάποιοι θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές με πλασματικές εκπτώσεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164