Παρουσίαση προγράμματος Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη φετινή χρονιά με νέους θεσμούς και συνεργασίες να εγκαινιάζονται. “Είναι τόσο ωραίο Πρόγραμμα, έχει τόσες πτυχές, τόσες κατευθύνσεις, τόσο ενδιαφέρουσες συνεργασίες, με την παλαιότερη και τη νεότερη γενιά, με έμφαση στους νεότερους, πολύ δημιουργικούς καλλιτέχνες που σε αυτόν τον μικρό ευλογημένο τόπο ανθίζουν, και χαίρομαι ιδιαίτερα που στηρίζει με τόση γενναιοδωρία τόσο διαφορετικές προσπάθειες. Αλλά δεν είναι μόνο το καλλιτεχνικό έργο, είναι και το εκπαιδευτικό έργο που παίρνει μια πολύ μεγάλη θέση και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δίνει ένα διεθνές προφίλ…”, είπε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Λυδία Κονιόρδου που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Την παρουσίαση, στην κατάμεστη αίθουσα της Πειραιώς 260, ανέλαβε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Φέτος θα φιλοξενήσει περίπου 130 εκδηλώσεις από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 19 Αυγούστου.

“Πρώτον, εγκαινιάζουμε το Λύκειο Επιδαύρου, ένα πολύτιμο για όλους μας διεθνές θερινό σχολείο για το αρχαίο δράμα, το οποίο θα απευθύνεται σε σπουδαστές και σπουδάστριες δραματικών σχολών και νέους ηθοποιούς από όλο τον κόσμο”, είπε.

Και συνέχισε: “Φέτος, με το μεταναστευτικό πρόβλημα να δοκιμάζει την ταυτότητα της δυτικής κοινωνίας, η θεματική που διατρέχει το πρόγραμμα της Επιδαύρου, αλλά και του Λυκείου είναι “Η έλευση του ξένου”, όπως αποτυπώνεται σε κείμενα της αρχαιότητας, αλλά και όπως καθρεφτίζεται στον διάλογο ανάμεσα στο αρχαίο δράμα και το ιστορικό παρόν.”

Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Θοεδωρόπουλος

Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα

Νάντια Κοντογεώργη

Κώστας Καζάκος

Βασιλική Τρουφάκου

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164