Οι καλλιτέχνες τραγούδησαν για την Κύπρο. Φωτογραφίες και βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία αλληλεγγύης Cyprus Aid για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορους Ελληνοκυπρίους. Περισσότεροι από 8.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Τάφρο Κωστάντζα στη Λευκωσία και συνέβαλαν στο να γεμίσουν δυο ολόκληρες αποθήκες με προμήθειες!

Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα με την συμμετοχή πενήντα και πλέον καλλιτεχνών.

Ανάμεσά τους ήταν η Άννα Βίσση, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Χρήστος Δάντης, η Ευριδίκη, η Δέσποινα Ολυμπίου και πολλοί ακόμα. Εκτός από τα τραγούδια τους όμως οι καλλιτέχνες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον κυπριακό λαό, αλλά και για τους κυβερνώντες που τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση.

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς δήλωσε συγκινημένος για την πρωτοβουλία ενώ υποστήριξε: Ντρέπομαι για τους δικούς μου.

Λίγο πριν τις 22.30 ανέβηκε στη σκηνή η Άννα Βίσση τραγουδώντας το Ας κάνουμε απόψε μια αρχή και άλλα παλιά κομμάτια της. Η εμφάνισή της απογειώθηκε, όταν η Κύπρια τραγουδίστρια ερμήνευσε το ”Χρυσοπράσινο φύλλο”.

Την συναυλία έκλεισε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έκλεισε τη συναυλία αλληλεγγύης με το τραγούδι “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”. Ο Κύπριος τραγουδιστής είχε γράψει πρόσφατα και ένα κείμενο αναφερόμενος στην κρίση. “Στις δύσκολες εποχές που έρχονται να μην μείνει κανένας μας, κανένας άνθρωπος αβοήθητος, κανένας μόνος του… Όσο έχει ο ένας, να έχει και ο άλλος… Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε στη νέα εποχή, με ένα καθαρό πρόσωπο και με τη δύναμη να μπορούμε πια να ελέγχουμε την εξουσία, μέσα από μια κοινωνία δεμένη, η οποία να μπορεί να ελέγχει αυτούς τους ανθρώπους, που είναι υπάλληλοι μας, διότι τους πληρώνουμε, αναθέτοντάς τους να υπηρετήσουν αυτά που εμείς θεωρούμε σημαντικά”, υποστήριξε χθες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164