TLIFE Μαρτυρία: “Ο γιος μου έφτασε στο θάνατο από τα ναρκωτικά. Πως τον έσωσα”!

Ένας εφιάλτης που φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ… Αυτό είναι τα ναρκωτικά…Και σίγουρα κάθε γυναίκα που γίνεται μανούλα είναι το πρώτο που απεύχεται για το μονάκριβο αγγελούδι της. Υπάρχει τρόπος να το προστατεύσεις! Υπάρχουν σημάδια για να σε πονηρέψουν ότι κάτι δεν πάει καλά… Η ενημέρωση είναι η δύναμή σου!

” Όταν το παιδί αρχίζει να φεύγει, να μην σου λέει πού είναι, είναι νευρικό, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις ότι κάτι τρέχει. Ξεκίνησε με τσιγαράκια και σιγά-σιγά έπεσε στα βαριά. Μετά γνώρισε μια κοπέλα και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ήταν και οι δύο συνέχεια χάλια. Το παιδί μου έπιασε πάτο”….

Αυτά είναι τα λόγια της Ευαγγελίας. Μιας μάνας όπως χιλιάδες άλλες που είχαν την ατυχία να δουν το βλαστάρι τους να βιώνει την κόλαση των ναρκωτικών. Η μαρτυρία της στο TLIFE και στην Καλλιόπη Γεωργοπούλου είναι συγκλονιστική.

Η Ευαγγελία, έκανε λάθη, πόνεσε, μάτωσε, προσπάθησε, απογοητεύτηκε, πάλεψε με τα φαντάσματα και τους εφιάλτες της και τελικά νίκησε! Κατάφερε να σώσει το γιο της. Δυστυχώς όμως δεν το καταφέρνουν όλοι….

Πως έζησε τον εφιάλτη η Ευαγγελία

Όταν το παιδί αρχίζει να φεύγει, να μην σου λέει πού είναι, είναι νευρικό, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις ότι κάτι τρέχει. Ξεκίνησε με τσιγαράκια και σιγά-σιγά έπεσε στα βαριά. Όταν ξεκίνησε πρέπει να ήταν 18 και το έκανε κατά διαστήματα. Είχε πάει σε όλα τα προγράμματα απεξάρτησης με το ζόρι αλλά έφευγε και ξανα κυλούσε. Ο λόγος που το έκανε ήταν για να γεμίσει τα κενά του. Ήταν πάντα ζωηρός, δεν ήταν ποτέ σε κάτι σταθερός, εγώ τον πίεζα να μάθει γράμματα αλλά ήταν αντιδραστικός. Στο λύκειο ήταν καλός μαθητής αλλά έμπλεξε λόγω των φίλων του. Είχε τρεις συμμαθητές που έκαναν τσιγαριλίκι. Όταν τους έβρισκε στην πλατεία μετά τη δουλειά δοκίμαζε και αυτός. Ετσι για την παρέα. Μετά πήγε στον στρατό όπου εκεί έπιναν κανονικά και έπαιρνε και κάτι χάπια και πήγαινε η δουλειά λέγοντας. Γύρω στα 23 έκανε και τα υπόλοιπα. Γνώρισε σε κάποια δουλειά μια κοπέλα που έκανε και εκείνη χρήση τέτοιων ουσιών. Εμείς νομίζαμε ότι είχε έναν καλό δεσμό αλλά αυτοί μέσα σε 6 μήνες έγιναν χάλια και οι δυο. Εκαναν βαριά ναρκωτικά. Ήταν και οι δύο συνεχώς άφραγκοι. Εφόσον έφευγε από τα προγράμματα απεξάρτησης που τον στέλναμε, τον διώξαμε στον δρόμο, δεν του δίναμε ούτε λεφτά, ούτε φαγητό και έφτασε στον πάτο και έτσι πήγε και γράφτηκε μόνος του σε ένα πρόγραμμα. Τράβηξε 10 χρόνια αυτή η ιστορία. Τώρα πια στα 30 του είναι τελείως καλά, δουλεύει, γυμνάζεται, τρέφεται σωστά. Πλέον το παιδί μου είναι μια χαρά.”

Η μαρτυρία της Ευαγγελίας στο TLIFE είναι απλά η αφορμή για να δώσουμε το μήνυμα σε όλες τις μάνες ότι η ενημέρωση είναι το παν για τέτοιες επικίνδυνες και δύσκολες καταστάσεις.

Όλοι οι γονείς με παιδιά στην εφηβεία αναρωτιούνται: Πως θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί μου; Υπάρχουν κάποια σημάδια που θα μου δείξουν ότι το παιδί μου έχει μπλέξει με ναρκωτικές ουσίες; Ποια είναι αυτά;

Ο ψυχολόγος Αλέξανδρος Κοτανίδης δηλώνει στο ΤLIFE: Τα παιδιά μπλέκουν με τα ναρκωτικά λόγω της έλλειψης προσοχής από τους γονείς. Τα ναρκωτικά είναι υποκατάστατα. Όσο πιο νωρίς ένα άτομο έχει την ανάγκη να αποφύγει την πραγματικότητα, τόσο πιο πιθανό είναι να μπλέξει με ναρκωτικά και συνήθως τα παιδιά που μπλέκουν με αυτά προέρχονται από προβληματικές οικογένειες.

Αυτά είναι τα σημάδια που μπορούν να μας υποψιάσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί μας.

1.Δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα
2.Το παιδί δυσκολεύεται στις σχέσεις.
3.Το παιδί ξαφνικά αποσύρεται από την κανονική του ζωή
4.Εχει αίσθημα κενού
5.Δυσκολία να ελέγξει τον θυμό του.
6.Εντονος φόβος της μοναξιάς και προσπάθεια του ατόμου να αποφύγει πραγματική ή φανταστική εγκατάλειψη
7. Αστατες διαπροσωπικές σχέσεις
8.Παρορμητικότητα
9.Αυτοκαταστροφικές τάσεις (αυτοτραυματισμός)
10.Ακολουθεί επικίνδυνες καταστάσεις
11.Συναισθηματική αστάθεια
12.Αδυναμία να συμμορφωθεί με τις κοινωνικές σταθερές.
13.Παραβατική και προκλητική συμπεριφορά
14.Λέει συνεχώς ψέμματα
15. Επιθετικότητα μπλέκει συνέχεια σε καυγάδες
16.Απερίσκεπτη περιφρόνηση της ασφάλειας του εαυτού του ή των άλλων
17.Ασυνέπεια στα μαθήματά του.
18.Ελλειψη συγκέντρωσης.
19.Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
20.Εγωκεντρισμός δηλαδή δεν νιώθει άνετα σε καταστάσεις που δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Ρεπορτάζ – Έρευνα : Καλλιόπη Γεωργοπούλου

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164