Οι στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από τα βραβεία Όσκαρ!

Η τελετή των βραβείων Όσκαρ κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει εκκεντρικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, “παράξενες” ευχαριστήριες ομιλίες, πολιτικά μηνύματα εκ μέρους των νικητών και συγκινητικές στιγμές. Λίγο πριν ξεκινήσει για μία ακόμα φορά η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, μοιραζόμαστε μαζί σου τις στιγμιότυπα από τις παλαιότερες απονομές των βραβείων Όσκαρ, που κατάφεραν να χαραχτούν στη μνήμη μας.

Ήταν το 1973 όταν ο Marlon Brando αρνήθηκε να παραλαβει το βραβείο του για την ταινία “Ο Νονός”. Αντ’ αυτού στο πόντιουμ ανέβηκε η Ινδιάνα Sacheen Littlefeather που μιλώντας στο κοινό μετέφερε το μήνυμα του ηθοποιού που αρνήθηκε την βράβευση λόγω “της άδικης μεταχείρισης των ιθαγενών Αμερικανών από την κινηματογραφική βιομηχανία”.

Το 1994 η Anna Paquin έγινε η δεύτερη μικρότερη ηθοποιός στην ιστορία των Όσκαρ που κατέκτησε το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Φανερά ενθουσιασμένη με τη νίκη της, η 11χρονη ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “The Piano” μόλις που κατάφερε να ευχαριστήσει τον manager και την οικογένεια της.

Το 1998 ήταν η χρονιά του Τιτανικού. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Cameron παραλαμβάνοντας το βραβείο του για τη σκηνοθεσία της ταινίας έκανε τους πάντες να γελάσουν και να τον χειροκροτήσουν με την ευχαριστήρια ομιλία του καθώς ανοίγοντας τα χέρια χρησιμοποίησε την γνωστή ατάκα από την ταινία του για να περιγράψει τα συναισθήματα του. “I’m the king of the world” φώναξε ως άλλος Jack Dawson ο σκηνοθέτης.

Το 2000 η Angelina Jolie πήρε το αγαλματίδιο της Ακαδημίας για την ερμηνεία της στην ταινία Girl Interrupted. Ωστόσο μαζί με την αναγνώριση της ερμηνείας της κέρδισε και τον χαρακτηρισμό της πιο παράξενης και εκκεντρικής παρουσίας των βραβείων. Στην τελετή την συνόδευε ο αδερφός της James με τον οποίο αργότερα ο φακός απαθανάτισε να μοιράζεται ένα φιλί στο στόμα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ενοχλητικό. Στην ευχαριστήρια ομιλία της μάλιστα, η Angelina Jolie είχε πει: “Είμαι σοκαρισμένη και είμαι πολύ ερωτευμένη με τον αδερφό μου αυτή τη στιγμή”.

Το 2001 στο κόκκινο χαλί περπάτησε ένας κατάλευκος κύκνος! Δηλαδή για την ακρίβεια περπάτησε η Bjork ντυμένη με ένα φόρεμα που αναπαριστούσε έναν κύκνο. Η ίδια δήλωσε αργότερα πως μαζί της είχε φέρει και αυγά στρουθοκαμήλου μαζί της που άφηνε να πέφτουν πίσω της στο κόκκινο χαλί, αλλά οι security τα μάζευαν αμέσως και της έλεγαν: “Με συγχωρείτε κυρία μου, σας έπεσε αυτό”.

Το 2002 η Halle Berry έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε ποτέ το βραβείο Όσκαρ, την ίδια χρονιά ο Denzel Whasington κέρδισε κι εκείνος Όσκαρ για την ερμηνεία του κι έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που κέρδισε το βραβείο μετά από αρκετές δεκαετίες. Οι δυο τους έγραψαν ιστορία μαζί στην τελετή των βραβείων. “Αυτή η στιγμή αφορά πολλά περισσότερα από εμένα και το ρόλο μου” δήλωσε μεταξύ άλλων από το βήμα των βραβείων, η Halle Berry.

To 2009 σημαδεύτηκε από την απώλεια του Heath Ledger. Ο ηθοποιός κέρδισε το πρώτο και μοναδικό του βραβείο Όσκαρ μετά θάνατον, για την ερμηνεία του στην ταινία “The Dark Knight”. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του Kim Ledger μαζί με μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Δες εδώ περισσότερα απρόοπτα από την βραδιά των βραβείων αλλά και εδώ τις πιο… ευσυγκίνητες νικήτριες των Όσκαρ, όλων των εποχών!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164