Ποιος δημοσιογράφος του Mega βραβεύτηκε σήμερα ;

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους του Mega, είναι ένας από τους πιο παλιούς δημοσιογράφους του Mega που υπηρετεί με πάθος το ρεπορτάζ, γι ΄αυτό και έχει καταφέρει να πετύχει πολλές επιτυχίες, μέσα από τα αποκλειστικά που έχει βγάλει στον αέρα, βραβεύτηκε σήμερα.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και το κυριότερο; Προσγειωμένος ! Ο λόγος; Ο λόγος τόση ώρα για τον Γιάννη Θειακό, για τον παρουσιαστή της αθλητικής εκπομπής του Μεγάλου Καναλιού , “Σούπερ Μπάλα”, αλλά και παρουσιαστή των αθλητικών δελτίων ειδήσεων του Mega.

Ο Γιάννης ,λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους, βραβεύτηκε σήμερα από το “Ιδρυμα Μπότση”, το οποίο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φρόντισε να βραβεύσει τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το έργο τους και την προσφορά τους.

Πιο συγκεκριμένα ; Για 29η συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση» τα βραβεία στους δημοσιογράφους, που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, τόσο στον έντυπο λόγο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο και οι οποίοι διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε ότι «σήμερα η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ και επισήμανε τη σημασία του Τύπου, η οποία -όπως είπε- είναι τεράστια στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές, που περνάει ο τόπος».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε:

«Τα τελευταία 10 με 15 χρόνια είχαμε μία φούσκα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάποιοι λαθρόβιοι χάρη στη διαπλοκή επιβίωσαν και στέρησαν από τα υγιή μέσα μαζικής ενημέρωσης τις συνθήκες να μπορούν να αναπνέουν. Όλοι έχουμε ευθύνες».

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε, πως ειδική τιμητική διάκριση απομενήθηκε στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO για το πολύπλευρο κοινωνικό- ανθρωπιστικό έργο της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Αναλυτικά τα Βραβεία :

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής αποφάσισε την απονομή βραβείων στους δημοσιογράφους:

– της ΕΡΤ-3

– Ελίζα Παπαδάκη- ΝΕΑ

– Γιώργος Ντουδεσκέας- RealNews

– Χρίστος Βασιλόπουλος- NET

– HelenaSmith, Βραβείο Ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» – Guardian/Observer

Ειδικά Βραβεία

– Βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ, με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων

. Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στην Κατερίνα Γκίνα- StarChannel

. Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στον Γιώργο Μπουρδάρα- Καθημερινή

– Βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ, με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους:

. Πέτρο Κρυσταλάκο

. Κώστα Στούπα- Κεφάλαιο, Real News

– Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χορηγό το Δήμο Αθηναίων στον

– Γιώργο Κιούση- Ελευροτυπία

– Βραβείο «Απόστολος Μαγγανάρης» στην

. Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου

Τιμητικές Διακρίσεις

– Αντώνης Κούρτης: Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Διευθυντής των εφημερίδων «Θεσσαλονίκη» και «Αγγελιοφόρος». Πρόεδρος της ΔΕΘ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

– Γιάννης Θειακός: Mega Channel, Sport- fm

– Δημήτρης Ζαννίδης: Διετέλεσε Διευθυντής του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Βασ. Μπότση και διέπρεψε στο Πολιτικό Ρεπορτάζ και στο χρονογράφημα. Καταξιωμένος συγγραφέας και σεναριογράφος.

– Λάμπρος Καλαρρύτης: Είναι Διευθυντής στο «έγκυρο περιοδικό “Επίκαιρα”». Για την κάλυψη επί χρόνια Πολιτικού και Διπλωματικού Ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Επενδυτής» και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Ant-1 και Alter.

– Βασίλης Νικολόπουλος: Διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» και Διευθυντής Σύνταξης επί 25 έτη στο ΑΠΕ.

– Έλενα Ριζεάκου: Έχει διακριθεί στο Δικαστικό Ρεπορτάζ και επί χρόνια εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ.

– Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου: Διετέλεσε επί χρόνια Διευθυντής Σύνταξης και Διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή»

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164