Εύα: “Με ενοχλεί η σχέση που έχει αναπτύξει με την κολλητή μου…”

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου και θα ήθελα τις συμβουλές σας στον τρόπο που πρέπει να χειριστώ την κατάσταση.

Είμαι σε μια όμορφη σχέση πέντε χρόνια, χωρίς προβλήματα. Ευτυχισμένη θα μπορούσα να πω. Μένουμε μαζί εδώ και ένα χρόνο και ο σύντροφός μου δεν μου έχει δώσει κανένα δικαίωμα, ποτέ. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτό που με ενοχλεί τον τελευταίο καιρό όμως είναι η σχέση που έχει αναπτύξει με την κολλητή μου.

Είμαστε παιδικές φίλες, η φιλία μας έχει δοκιμαστεί, της έχω εμπιστοσύνη και χαίρομαι που τα πηγαίνει καλά με τον σύντροφό μου. Είναι φυσικό να έχει αναπτυχθεί μια φιλία μεταξύ τους αφού γνωρίζονται όσα χρόνια είμαστε ζευγάρι. Όμως, ρε κορίτσια, αυτή η οικειότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους έχει αρχίσει να με ενοχλεί.

Κάθε φορά που έρχεται σπίτι τον τελευταίο καιρό, οι πλάκες που κάνουν μεταξύ τους, τα αστειάκια, τα πειράγματα στο fb, μου δημιουργούν ένα σφίξιμο στο στομάχι. Ίσως είμαι υπερβολική. Με ενοχλεί όμως και δεν ξέρω καθόλου πώς να το χειριστώ.

Να μιλήσω στο σύντροφό μου ή στην κολλητή μου; Και τι να τους πω; Αφού είναι φυσικό μετά από τόσα χρόνια που γνωρίζονται να θεωρούνται πια φίλοι και να κάνουν και την πλάκα τους. Δεν ξέρω… Πείτε μου…

Εύα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Eύα μου,

    μπορεί να υπερβάλλεις μπορεί και όχι. Σίγουρα δεν πρέπει να θρέφουμε φαντασιώσεις, από την άλλη γιατί να αγνοούμε το ένστικτό μας; Και κυρίως γιατί να μην μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά σε μια σχέση μακροχρόνια και δοκιμασμένη; Το ότι παρατηρείς μια συμπεριφορά που δεν σου αρέσει (και που δεν υπήρχε παλαιότερα) δεν είναι κάτι που -κατά τη γνώμη μου-πρέπει να αγνοήσεις…Μπορείς να μιλήσεις στο σύντροφό σου, χωρίς φυσικά να του επιτεθείς ή να τον τρομάξεις! Μπορείς π.χ να του κάνεις μια πλάκα, ένα πείραγμα σχετικά με την κολλητή σου και να δεις πώς αντιδρά…Νομίζω πως αν είναι κάτι παραπάνω από μια συμπάθεια, κάποιο σημάδι θα φανεί…Μπορείς πάντως -φυσικά με γλυκύτητα- να του μιλήσεις και ανοιχτά αν δεις ότι έρχεσαι σε δύσκολη θέση ή είναι κάτι που σε φθείρει ψυχολογικά…Το πιθανότερο είναι να μην συμβαίνει τίποτα ανησυχητικό και άδικα να προβληματίζεσαι… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταπιέσεις σκέψεις και συναισθήματα που επηρεάζουν και εσένα και τη σχέση σου… Αν η σχέση σας είναι σωστή, θα μπορεί να αντέξει μια ειλικρινή συζήτηση…! Εύχομαι όλα να πάνε καλά…!!! 🙂

  2. Ωραίες φίλες έχετε!! Το σφίξιμο που νιώθεις ειναι το ΕΝΣΤΙΚΤΟ σου. Μου φαίνεσαι απονήρευτη…πρόσεξε καλά γιατι αυτοί μπορεί να κάνουν και τίποτα και εσύ να κοιμάσαι όρθια. Ξύπνα, άλλο να είσαι καλή και άλλο να είσαι ο μακάκας…

  3. απαπα κοριτσι μου μακρια η φιλη σου δεν εχει να κανει οτι ειστε απο παιδακια κολλητες εδω ακουμε καθε μερα μεσα στην ιδια οικογεια και τι δεν γινετε ασε η σημερινες φιλιες πως εχουν καταντιση η μια να ζηλευη την ζωη της αλλης και πως να της χαλασει την ζωη ακουσε με απομακρυνε την οσο ειναι καιρος μετα θα ειναι αργα

  4. Σε βλέπω σε λίγο καιρό κερατωμενη νομίζω στην ηλικία σου για να έχεις πέντε χρόνια σχέση θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν υπάρχει φιλιά ανάμεσα σε άντρα και σε γυναίκα πάντα ο ένας σκέφτεται πιο πονηρά.εγω έπρεπε να φτάσω 28 για να το καταλάβω αυτό….

  5. ʼφησε το κούκλα μου ο δικός σου παίζει παιχνίδι με τη φίλη σου κ αυτη τον γουστάρει σίγουρα μήπως σε ζηλεύει?έχει τύχει σε κολλητή μ να έχει πάει ο δικός της στο σπίτι της κ να είναι η κολλητή της εκεί κ ο άλλος να χαϊδεύει τη φίλη κάτω από τη κουβέρτα στον καναπε.αστο σ λεω πρόσεχε δεν ξέρεις τι γίνεται έχε τα μάτια σ ανοιχτά σίγουρα πάει να γίνει κάτι..Αν δεν έχει ήδη γινει

  6. Γεια σου. Μας λες για τις ανησυχιες σου αλλα δεν περιγραφεις συγκεκριμενα περιστατικα για να καταλαβουμε αν ειναι βασιμες ανησυχιες η απλως ανασφαλεια που μπορει να νιωθεις. Γνωριζεις δηλαδη για ολες τις συνομιλιες τους η εχεις υποψιες οτι μπορει να σου αποκρυβουν πραγματα? Η φιλη σου εχει σχεση αυτο τον καιρο? Βρισκεστε παντα οι 3 σας οταν κανετε πραγματα? Επιδιωκει παντα ο ενας η η αλλη να ειστε ολοι μαζι? Μηπως παραρωταει πολλα πραγματα η φιλη σου για στη σχεση σου η ο φιλος σου για εκεινη? Και παλι βεβαια εικασιες κανουμε, μονο εσυ ξερεις τι συμβαινει πραγματικα…

  7. Ίσως ένας τρόπος για να κατανοήσεις περισσότερο τι παίζει είναι να παρατηρήσεις κατά πόσο ο φίλος σου και η κολλητή σου τσαλακώνονται και προθυμοποιούνται να τσαλακωθούν ο ένας μπροστά στον άλλον. Συνήθως όταν μας αρέσει κάποιος προσπαθούμε ακόμη και αν δεν θέλουμε να το δείξουμε να παρουσιάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό, εναν εαυτό δυναμικό ερωτικό πιο ελκυστικό. Αντιθέτως σε μια φιλική σχέση οικειότητας νιώθουμε άνετα να τσαλακωνόμαστε να λέμε περίεργες έως και αηδιαστικές συνηθειες μας και να δείχνουμε τον εαυτό μας που δεν είναι πάντα τοσο προσεγμένος και ερωτικός.

  8. Αυτό που κάνω εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μιλάω στον φίλο μου και να του λέω πως με ενοχλεί η στάση του και θα το προτιμούσα αν ήταν πιο τυπικός με την εκάστοτε κοπέλα. Αν είστε μαζί 5 χρόνια τον ξέρεις τον άλλο και συνήθως δεν ανησυχείς χωρίς λόγο. Εκτός άμα έχεις γενικά θεματάκια με παρανοική ζήλεια. Στην φίλη σου δεν προτίνω να μιλήσεις γιατί όσο καλή φίλη και να είναι, θα της μπουν ιδέες. Είτε δεν τρέχει τίποτα και θα την βάλεις στο τριπάκι να σκεφτεί τον εαυτό της με τον φίλο σου, είτε τρέχει κάτι από μεριά της και θα την επιβεβαιώσεις. Για μένα γκόμενο που έχει έλξη για άλλη γυναίκα αλλά επιλέγει να μην κάνει τίποτα μπορείς να τον συγχωρέσεις. Φίλη που γλυκοκοιτάζει τον γκομενό σου ποτέ.
    Ελπίζω να προλάβεις το θέμα στην αρχή πριν ψηθεί κατάσταση μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση η ειλικρίνεια είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί μία γερή σχέση.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164