Θάλεια: “Μου είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου…”

Καλησπέρα!
Το δικό μου πρόβλημα έχει να κάνει με τον κολλητό μου.

Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι, έχουμε περάσει τα πάντα μαζί, ξέρει όλα μου τα μυστικά, με έχει στηρίξει σε όλες μου τις στεναχώριες, με έχει βοηθήσει να ξεπεράσω εκείνες τις αποτυχημένες σχέσεις που μας στιγματίζουν. Ήταν πάντα η αντρική ματιά που χρειαζόμουν.

Πριν ένα μήνα όμως, κι ενώ προσπαθούσα να χωρίσω από μια δύσκολη συναισθηματικά ιστορία, ένα βράδυ που ήμουν χάλια και ήμασταν σπίτι μου κι εκείνος μου συμπαραστέκονταν, πάνω σε μια ανεξήγητη έκρηξη θυμού εναντίον του τύπου που υπήρχε στη ζωή μου, μου εξομολογήθηκε ότι δεν με βλέπει μόνο φιλικά. Μου είπε ότι εδώ και αρκετό καιρό είναι ερωτευμένος μαζί μου.

Έπαθα σοκ. Δεν το περίμενα. Και δεν το είχα υποψιαστεί καν. Δεν υπήρχε τίποτα στη συμπεριφορά του που να με κάνει να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Το αντίθετο. Τον ένιωθα σαν αδερφό μου.

Του είπα ότι η φιλία του μου είναι πολύ σημαντική και δεν θέλω να χαλάσει, του είπα ότι είμαστε σαν αδέρφια και με φοβίζει που νιώθει πράγματα γιατί δεν θέλω να τον χάσω και φυσικά ξεκαθάρισα ότι εγώ δεν νιώθω κάτι ερωτικό.

Κι ενώ με καθησύχασε ότι όλα είναι εντάξει, ότι η φιλία μας δεν θα χαλάσει κι ενώ έδειξε ότι αποδέχεται το γεγονός ότι εγώ δεν μπορώ να τον δω ερωτικά, από εκείνη τη νύχτα εξαφανίστηκε. Δεν ξανασήκωσε το τηλέφωνο, δεν απάντησε ξανά στα μηνύματά μου. Μου έχει κοστίσει πάρα πολύ. Είναι ο καλύτερός μου φίλος και τώρα δεν υπάρχει καν στη ζωή μου. Από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασα τον κολλητό μου.

Τι να κάνω; Δεν ξέρω καν τι άλλο να κάνω. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, αλλά από ό,τι κατάλαβα για εκείνον η φιλία μας δεν ήταν όσο σημαντική είναι για μένα.

Θα ήθελα τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ,
Θάλεια

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είσαι εγωίστρια. Φυσικά και είναι σημαντική η φιλιά σας και για εκείνον, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι πλήγωσες τον εγωισμό και ανδρισμό του. Τον απέρριψες και το χειρότερο του είπες ότι τον βλέπεις σαν αδελφό. Του είπες την αλήθεια ναι, αλλά ήταν πολύ σκληρή για να την διαχειριστεί. Δώσε του χρόνο και δείξε κατανόηση. Σκέψου πως θα ένιωθες και πως θα αντιδρούσες εσυ αν ήσουν στη θέση του.

  2. Πότε επιτέλους θα καταλάβετε το εξής απλό…. Δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα!! Κάποια στιγμή, ένας από τους δύο θα το δει αλλιώς. Ή όπως έλεγε η μάνα μου, “Από την φιλία στον έρωτα…. ένα φιλί δρόμος”. Στα δικά σου τώρα. Δώς΄του λίγο χρόνο… Έχει να διαχειριστεί μια χυλόπιτα και μια διαλυμένη -πλέον- “φιλία”. Μπαρότσαρκα πάντως, δύσκολα να ξαναβγείτε σαν να μην έγινε τίποτα…

  3. Πρέπει να καταλάβεις τη θέση του. Πληγώθηκε η περηφάνεια του όσο νά ‘ναι και ναι, εξαφανίστηκε όχι επειδή δεν σε νοιάζεται άλλο πια ή επειδή ήθελε μόνο ερωτική σχέση μαζί σου… Μα επειδή σε κάθε περίπτωση, θα ήταν υποκρισία από μεριάς του να παραμείνει φίλος μαζί σου κάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα. Αν έκανε κάτι τέτοιο, κατά πρώτον θα ένιωθε ο friendzoned τύπος που υποχρεώνεται να αρκεστεί στη φιλία σας ενώ θέλει κάτι παραπάνω και, δεύτερον, θα ήσουν κι εσύ σε αμήχανη θέση γιατί σαφώς και θα ένιωθες ότι δεν είναι ΟΚ να μιλάς για γκόμενους και ραντεβού σε κάποιον που μόλις χθες σου έκανε… ερωτική εξομολόγηση. Γι’ αυτό και άφησέ τον, δώσε του λίγο χρόνο να το διαχειριστεί, και θα επιστρέψει μόνος του. Μπράβο σου, πάντως, που ήσουν ειλικρινής απέναντί του και δεν δημιούργησες καμία μπερδεμένη κατάσταση. Επίσης εκτιμητέο και το γεγονός ότι το ίδιο κάνει κι αυτός – δίνει χρόνο και χώρο στον εαυτό του και σ’ εσένα μέχρι να ξεπεράσει αυτό που νιώθει.

  4. Δεν μπορείς να αναιρείς όλα αυτά τα χρόνια που σου στεκόταν και να λες η φιλία σας δεν ήταν σημαντική για κείνον. Είναι πολύ εγωιστικό αυτό που λες. Ο άνθρωπος σ ερωτεύτηκε και είναι και φυσιολογικό για τον έναν από τους δύο μετά από κάποια χρόνια να εκδηλωθεί έρωτας μετά από μεγάλη φιλία. Δέξου το και απλά προχώρα. Ο τύπος υποφέρει, δεν θα μπορούσατε να είσαστε πάλι το ίδιο εννοείται. Και από το να σε βλέπει κάθε μέρα πλέον μόνο φιλικά….πολύ χλωμό. ʼστου χώρο μπορεί να συνέλθει αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Και αν δεν συνέλθει απλά να σκέφτεσαι τα ωραία που έχετε περάσει. Και που και που να του στέλνεις και κανένα μήνυμα να δεις τι κάνει άσχετα αν δεν παίρνεις απάντηση.

  5. Και τι θέλεις να κάνει ο άνθρωπος ; εφόσον σε βλέπει ερωτικά και εσύ τον απέρριψες λογικό είναι να εξαφανιστεί. Πληγώθηκε και έφυγε. Και γιατί τον κατακρίνεις λέγοντας πως δεν δίνει σημασία στη φιλία σας ; αν ήσουν στη θέση του και έτρεφες συναισθήματα για αυτόν, θα τα καταπίεζες για να είσαι απλώς κοντά του φιλικά ; εφόσον δεν τον καλύπτει αυτό πλέον…

  6. Τι “κολλητός” και πράσινα άλογα…ο άνθρωπος πάντα ερωτικά σε έβλεπε, το θέμα κλιμακώθηκε, δεν μας λές και όλη την αλήθεια…(έ; μας κρύβεις κάποια περιστατικά) και ο “κολλητός” έγινε Λούης!

  7. Μη στεναχωριέσαι, έχει τύχει και σ’ εμένα αυτό! Ακριβώς έτσι, του είπα ότι δεν νιώθω όπως νιώθει, μου είπε ότι καταλαβαίνει και μετά εξαφανιζόλ! Και μάλιστα, μια μέρα ήρθε και μου άφησε στην πόρτα του σπιτιού δωράκια που του είχα κάνει, το πιστεύεις?! Αλλά μετά από… 6 (!) μήνες με βρήκε αυτός και μου είπε ότι θεωρεί βλακεία αυτό που έκανε και ότι φυσικά και έβαζε τη φιλία μας προτεραιότητα. Παραδέχτηκε κιόλας ότι πέρασε μια φάση, κατά την οποία ήταν μόνος του και δεν είχε κοπέλα, με την οποία να νιώθει τόσο άνετα και ωραία. Με άλλα λόγια είχε μπερδέψει τον έρωτα με την οικειότητα. Σήμερα το θυμόμαστε και γελάμε, και βοηθά πολύ το γεγονός ότι δεν κάναμε ποτέ τίποτα μεταξύ μας. Βέβαια, τότε ήμαστε και 20 χρονών πιτσιρίκια, δεν ξέρω εσείς τι ηλικία έχετε. Ίσως αν μείνει μόνος του και βρει κοπέλα, μετά να του γίνει πιο εύκολο να αποδεχτεί την αποκλειστικά πλατωνική σας σχέση. Και να χαίρεσαι που απομακρύνθηκε, αλλιώς δεν θα ήταν πολύ ωραίο να συνεχίσει να βλέπεται μαζί σου φιλικά χωρίς να ξεπεράσει πρώτα άλλες επιδιώξεις! Καλή τύχη Θάλεια, μακάρι να τα βρείτε έστω και μετά από καιρό!

  8. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον τύπο θα τον έχανες: είτε θα κάνατε σχέση και θα χαλούσε κάποια στιγμή οπότε θα τον έχανες και από σύντροφο και από φίλο είτε αυτό που έγινε τώρα. Τώρα όμως εσύ απλά είπες την αλήθεια σου. Πιστεύω πως αν το σκεφτεί καλύτερα και πιο ψύχραιμα θα καταλάβει το λάθος του και θα εμφανιστεί ξανά. Το θέμα είναι αν θα μπορέσεις εσύ να είσαι ξανά η ίδια απέναντί του, η χαλαρή φίλη ή θα σκέφτεσαι ότι αυτός θα σε βλέπω ερωτικά πάντα

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164