Υπάρχουν παιδιά – ζιζάνια, παιχνιδιάρηδες και χαχανιστοί μπόμπιρες, μικρές κυρίες και χαριτωμένες πριγκίπισσες, αλλά ακόμα και εκείνα που είναι γεμάτα ζωντάνια και ενέργεια έρχεται η στιγμή που ρίχνουν τους ρυθμούς τους. Μπορεί να θέλουν να περάσουν χρόνο βλέποντας παιδικές σειρές και ταινίες ή να μην δείχνουν ενδιαφέρον για κάτι που τους προτείνεις, γιατί δεν έχουν όρεξη.
Αν δεν είσαι ευχαριστημένη με τη… βαριεστημένη τους συμπεριφορά και θα ήθελες να τα βοηθήσεις να δραστηριοποιηθούν λίγο παραπάνω, υπάρχουν λύσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
1. Μην προσπαθείς να πείσεις το παιδί σου να ξεκολλήσει από την τηλεόραση ή να παίξει με τα παιχνίδια του, είναι σίγουρο ότι αν έχει βάλει κάτι στο μυαλό του, δεν πρόκειται να του το βγάλεις εύκολα. Αντ’ αυτού, βγείτε μια βόλτα στο πάρκο, την παιδική χαρά ή ακόμα και την παραλία! Τα παιδιά τρέχουν, σκαρφαλώνουν, πηδάνε και χοροπηδάνε πολύ περισσότερο όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό τα βοηθάει να αποβάλλουν την ενέργειά τους και ξεδώσουν. Με μια μπάλα, ένα ποδήλατο, ένα σκοινάκι ή με κυνηγητό, κρυφτό και τρέξιμο θα δείτε τεράστια αλλαγή στην διάθεσή τους.
2. Ακόμα κι όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει και σας “καθηλώνει” στο σπίτι, μπορείς να παίξεις μαζί του. Βάλε δυνατά την μουσική και άρχισε να χορεύεις με το παιδί σου! Εδώ όλα επιτρέπονται: χοροπηδήστε, κουνηθείτε, κάντε αστείες κινήσεις και βγάλτε μαζί όλη σαν την περισσευούμενη ενέργεια.
3. Μιας και τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται ό,τι βλέπουν, από τις διατροφικές συνήθειες των γονιών μέχρι τον τρόπο ομιλίας τους, δείξε τους πιο ωφέλιμες συμπεριφορές. Κάνε γιόγκα και γυμναστική στο σπίτι για να τους τραβήξεις το ενδιαφέρον, πήγαινε με τα πόδια σε κοντινούς προορισμούς αντί να μεταφέρεστε συνέχεια με το αυτοκίνητο ή πάρ’ τα μαζί σου στην πισίνα που κολυμπάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
4. Οι φίλοι και οι παρέες είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους που κινητοποιούν το παιδί, αφού ο χρόνος που περνάει μαζί τους το γεμίζει χαρά. Φέρε λοιπόν τους φίλους του στο σπίτι ή κανόνισε να πάει στο σπίτι κάποιου άλλου, κανόνισε play dates με άλλες μαμάδες στο πάρκο και άφησέ το να περάσει καλά και να το ευχαριστηθεί.
5. Στείλε το παιδί σου εκτός σπιτιού να κάνει δραστηριότητες. Μπορείς να το γράψεις σε κάποιο τμήμα άθλησης ή χορού, στο κολυμβητήριο, σε ένα ωδείο, σε μια σχολή πολεμικών τεχνών, σε μια ομάδα για θεατρικό παιχνίδι. Παρότρυνέ το να βρει ενδιαφέροντα και να αναπτύξει τις δεξιότητές του, χωρίς φυσικά να πιέζεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ