Οι γυναίκες που παρακολούθησαν προγράμματα ασκήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γέννησαν πιο ελαφριά παιδιά, σε αντίθεση με εκείνες που δεν γυμνάζονταν καθόλου. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης πως τα νεογέννητά τους δεν υστερούσαν ούτε σε ύψος ούτε υπήρχαν στοιχεία πως στερήθηκαν κάποιες διατροφικές ομάδες.
Ο Paul Hofman, από το Πανεπιστήμιο του Auckland επεσήμανε πως τα ευρήματα δείχνουν πως η τακτική αεροβική άσκηση επηρεάζει μ’ έναν τρόπο το περιβάλλον της μητέρας και επιδρά θετικά στην θρεπτική τόνωση της ανάπτυξης του εμβρύου.
Κι αν ένα νεογέννητο έχει γεννηθεί κάπως ελαφρύ, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι τα παιδιά που γεννιούνται μεγάλα που φαίνεται να παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Μάλιστα, μια μικρή μείωση στο βάρος ενός βρέφους μπορεί να επιφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία του.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην “Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού” και σε αυτή συμμετείχαν 84 γυναίκες που επρόκειτο να γεννήσουν για πρώτη φορά. Οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος σε ομαδικές ασκήσεις ή ποδήλατο σε 5 συνεδρίες ανά βδομάδα διάρκειας 40 λεπτών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως οι έγκυες συνέχισαν να γυμνάζονται το λιγότερο μέχρι την 36η εβδομάδα της κύησης, δηλαδή έως τον 7ο μήνα. Οι ερευνητές έλεγξαν την ευαισθησία των γυναικών στην ινσουλίνη, η οποία είναι αναγκαία για να εξασφαλίσει στο έμβρυο θρεπτικά συστατικά.. Το συμπέρασμα ήταν πως η μέτρια αεροβική άσκηση δεν επηρέασε την αντίσταση της ινσουλίνης ούτε και το σωματικό βάρος της εγκύου στα τέλη της κύησης.
Να λοιπόν που η άσκηση δεν κάνει καλό μόνο σε σένα, αλλά και στο μικρό αγγελούδι σου. Και μην ξεχνάς, το γεγονός ότι είσαι έγκυος (οι εξαιρετικές περιπτώσεις ανώμαλης κύησης εξαιρούνται) δεν σημαίνει οτι είσαι ανήμπορη και πρέπει να κλειστείς σε γυάλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ