Το χαμόγελο είναι αυτό που λέμε το “ατού” κάθε γυναίκας! Ναι, είναι η αιτία για να να δείχνουμε πιο όμορφες, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως το μαγικό όπλο για ένα πετυχημένο φλερτ, είναι το trick που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ό,τι θέλουμε λίγο πιο εύκολα και το μυστικό που μπορεί να αποθεώσει την εμφάνισή μας. Δεν νομίζω να διαφωνείς με όλα όσα σου προανέφερα. Ξέρεις όμως τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει το λαμπερό χαμόγελο; Μα φυσικά τα υγιή δόντια! Όπως λοιπόν προσέχουμε το δέρμα, το σώμα και το πρόσωπό μας, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και τα δόντια μας, ώστε να διατηρήσουμε τη λάμψη τους σε βάθος χρόνου.
Είσαι έτοιμη να μάθεις τα πάντα για τη φροντίδα των δοντιών και πως θα τα προστατέψεις από διάφορες ασθένειες; Αυτήν τη φορά η Χειρουργός Οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη μας δίνει δέκα συμβουλές που πρέπει να υιοθετήσουμε, για ένα super εντυπωσιακό και πάνω από όλα υγιές χαμόγελο. Ο λόγος σε εκείνη…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1. Η πρώτη συμβουλή είναι να επιλέξετε έναν οδοντίατρο ο οποίος να γνωρίζει να κάνει άριστες αποκαταστάσεις και σωστή διάγνωση. Η έγκαιρη διάγνωση, οι οδοντιατρικές αποκαταστάσεις σε πλήρη ανατομία και η σωστή σύγκλειση, εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα την υγεία των δοντιών.
2. Καθημερινό σωστό βούρτσισμα και νήμα, ιδανικά μετά από κάθε γεύμα. Επιπλέον, είναι απαραίτητος ο εξαμηνιαίος καθαρισμός στον οδοντίατρο για να προλαμβάνουμε την ουλίτιδα και ακόμα χειρότερα περιοδοντικά προβλήματα, όπως τερηδονισμούς, σφραγίσματα, χρωστικές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3. Χρήση οδοντιατρικού νάρθηκα όταν σφίγγουμε ή τρίζουμε τα δόντια για να προλάβουμε αποτριβές και κατάγματα, ακόμη και απονεύρωση.
4. Αποφυγή χρήσης των δοντιών ως κοπτικά εργαλεία (π.χ. σπάσιμο κελύφους ξηρών καρπών) διότι υπάρχει κίνδυνος σπασιμάτων, καταγμάτων, απονευρώσεων.
5. Αποφυγή διατροφικών συνηθειών με έντονες χρωστικές, όπως καφές, κόκκινο κρασί, μαύρο τσάι, κάπνισμα, διότι προκαλούνται έντονες χρώσεις στα δόντια.
6. Έγκυρη αλλαγή παλαιών σφραγισμάτων και παλαιών προσθετικών όταν έχουν αλλοιωθεί τα όριά τους για να προληφθούν πιθανές απονευρώσεις και στεφάνες.
7. Αλλαγή “κακών” προσθετικών εργασιών οι οποίες δεν έχουν σωστή εφαρμογή στα όριά τους με αποτέλεσμα τον τερηδονισμό των δοντιών.
8. Αλλαγή προσθετικών εργασιών όταν υπάρχει αδυναμία να περνάει το νήμα ή τα μεσοδόντια βουρτσάκια, τα οποία είναι γνωστό πως ενισχύουν τη σωστή στοματική υγιεινή.
9. Να αποκαθιστούμε άμεσα με προσθετικές εργασίες τις τυχόν εξαγωγές των δοντιών, έτσι ώστε να προλαμβάνουμε την κινητικότητά τους (π.χ. αραιοδοντία).
10. Να αποφεύγουμε φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, χλωρεξιδίνη εφόσον δεν κρίνονται απαραίτητα από γιατρό. Πολλά από αυτά μπορούν αν προκαλέσουν χρώση στα δόντια.
Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ