Ξυπνάς με έναν ευωδιαστό καπουτσίνο και μαλακό μπριός! Το μεσημέρι σε περιμένει μια υπέροχη μακαρονάδα με μπόλικο ιταλικό τυρί πεκορίνο. Α, και το βράδυ πίτσα, ε; Όχι δεν κάνεις προσπάθεια να πάρεις κιλά! Κάνεις δίαιτα α λα Ιταλικά και χάνεις 4 κιλά απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου ιταλική κουζίνα.
“Τίποτα δεν μας παχαίνει αν γνωρίζουμε πώς να το εντάξουμε στη διατροφή μας, ακόμα και αν πρόκειται για ένα κομμάτι πίτσα ή μια μερίδα καρμπονάρα” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη που ετοίμασε ένα ζηλευτό πρόγραμμα διατροφής για να αδυνατίσεις απολαυστικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Kάνε κλικ επάνω στην κάρτα της δίαιτας για να δεις τι περιλαμβάνει…
Θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα της Ιταλικής Δίαιτας στον υπολογιστή σου; Κάνε κλικ εδώ
Οι Ιταλίδες ξέρουν πως να απολαμβάνουν το φαγητό!
Και φυσικά να χάνουν κιλά. Η ιταλική διατροφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα κάνουν τη διαφορά. Η Γεωργία Καπώλη εξηγεί τα πλεονεκτήματά της:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1. Πλούσια σε υδατάνθρακες: όσο κι αν κατά καιρούς τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, ψωμί, ζύμες) έχουν κατηγορηθεί ότι παχαίνουν και δεν πρέπει να κατανάλωνονται όταν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος, οι Ιταλοί ανατρέπουν αυτόν το μύθο. Τα μακαρόνια (όπως και ψωμί, ρύζι, και διάφορες ζύμες) πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά δεδομένου ότι παρέχουν στον οργανισμό το βασικό καύσιμό του τη γλυκόζη, χωρίς την οποία ο οργανισμός υπολειτουργεί!
2. Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β: τα μακαρόνια και το ριζότο, τα οποία οι Ιταλοί συνηθίζουν να καταναλώνουν έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας Β, οι οποίες τονώνουν το μεταβολισμό και αυξάνουν την πνευματική διαύγεια!
3. Πλούσια σε ασβέστιο: τα ιταλικά τυριά (παρμεζάνα, προβολόνε, μοτσαρέλλα, γκοργκοντζόλα, πεκορίνο) δεν παχαίνουν τελικά, αλλά εφοδιάζουν τον οργανισμό με σημαντικό ποσό ασβεστίου και φωσφόρου, τα οποία είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών. Έτσι, εξηγείται μάλλον η κορμοστασιά και το λαμπερό χαμόγελο των Ιταλών!
4. Πλούσια σε πρωτεΐνες: το τρίδυμο των ιταλικών τυριών με τα μανιτάρια και τα αλλαντικά (π.χ. προσούτο, μορταδέλα, μπρεζαόλα) παρέχει υψηλή ποσότητα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής ποιότητας, συμβάλλοντας στη μυϊκή ενδυνάμωση.
5. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικά συστατικά των ιταλικών φαγητών είναι η ντομάτα, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το σπανάκι, οι γαρίδες, η ρόκα, ο βασιλικός, τα οποία όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, αλλά του προσφέρουν πολλαπλή προστασία! Συγκεκριμένα, το λυκοπένιο, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, ολευρωπαΐνη, ω3 και ω6 λιπαρά αποτελούν «φύλακα άγγελο» για το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ