Το Πάσχα πλησιάζει και θέλεις να το υποδεχτείς στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Άσε που πλησιάζει και η ώρα του μπικίνι. Για αυτό και ζητήσαμε από τον Δημήτρη Γρηγοράκη να φτιάξει για εσένα ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσεις τέσσερις πόντους και δύο κιλά μέχρι το βράδυ της Ανάστασης.
“Καμία δίαιτα δεν είναι καλύτερη από την ισορροπημένη διατροφή. Έτσι, μείνετε μακριά από δίαιτες μονοφαγίας, οι οποίες στερούνται θρεπτικών συστατικών, εξαντλούν τον οργανισμό μας και οδηγούν σε καταστάσεις υπερφαγίας” επισημαίνει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάνε “κλικ” στην κάρτα για να δεις το μενού της δίαιτας αναλυτικά…
Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ
Μερικές έξτρα συμβουλές από τον Δημήτρη Γρηγοράκη
Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος έχει για εσένα τις πιο βασικές συμβουλές για να καταφέρεις τη δίαιτα! “Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα πετύχετε την απώλεια σωματικού βάρους που επιθυμείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εύκολα και υγιεινά!”
– Ακολουθείστε καθημερινά μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και να επιτυγχάνετε συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού.
– Το πρωινό διεγείρει τον μεταβολισμό και εφοδιάζει τον σώμα με ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Καταναλώνετε ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο, όσπρια, τα οποία τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με ενέργεια και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα.
– Καταναλώστε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο, όσπρια, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο), προκειμένου να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά μου χρειάζεστε.
– Καταναλώνετε καθημερινά 2 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι): Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μειώνουν την αποθήκευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του.
– Μην τρώτε αργά το βράδυ.
– Καταναλώστε άφθονα φρούτα και τα λαχανικά (5 μερίδες/ημέρα), που αποτελούν τροφές φτωχές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες, χορταίνουν γρήγορα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.
– Όποτε έρχεστε αντιμέτωποι με ένα πολύ ελκυστικό φαγητό να καταναλώνετε ένα μικρό μέρος από αυτό. Ελαττώστε το αίσθημα της πείνας, τρώγοντας ένα μικρό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και θερμίδες μικρογεύμα, όπως φρούτο ή σαλάτα. Το αίσθημα της πείνας μπορεί να σας κάνει περισσότερο λαίμαργου.
– Μην τσιμπολογάτε ό,τι βρίσκετε μπροστά σας. Φροντίστε πάντως μεγάλο μέρος του να καταλαμβάνουν τρόφιμα υγιεινά, εύγευστα και ολιγοθερμιδικά, όπως είναι τα βραστά ή φρέσκα λαχανικά, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά κλπ.Όταν διασκεδάζετε, επιλέξτε τα γεύματα με τις λιγότερες θερμίδες και λιπαρά.
– Μην υποβάλλεται τον εαυτό σας σε μια ολοήμερη αφαγία έως την ώρα του επικείμενου δείπνου ώστε να φάτε υποτιθέμενα ελευθέρα ότι επιθυμείτε, γιατί τρώτε με περισσότερη λαιμαργία και ο οργανισμός υποβάλλεται σε ένα “μεταβολικό σοκ”.
– Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα (καθημερινά 30′ λεπτά γρήγορο περπάτημα), έστω και λίγο. Ακόμη και ένας περίπατος μπορεί να σε βοηθήσει. Μόνο το περπάτημα θα σε βοηθήσει να τονώσεις τον μεταβολισμό σου και να επαναφέρεις τις καύσεις σε φυσιολογικά επίπεδα.
– Καταναλώνετε καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μειώνει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.
– Μην πίνετε θερμίδες. Τα γλυκά ροφήματα (π.χ.σοκολάτα) προσθέτουν κενές θερμίδες στην καθημερινότητα μας. Επιπλέον, τα ροφήματα δεν προκαλούν τον κορεσμό που προκαλεί μία στερεά τροφή, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το αίσθημα της πείνας. Πιείτε άφθονο νερό αντί για τα παραπάνω, προσπαθώντας να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό δίπλα σας για να το θυμάστε ευκολότερα.
Με την πολύτιμη συνεργασία του Κλινικού Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Δημήτρη Γρηγοράκη.
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ