Ραγάδες: πως θα προστατευτείς και πως θα τις απαλύνεις

Ραγάδες. Δηλαδή εφιάλτης. Αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια σαν χαρακιές στο δέρμα σου που σου ρίχνουν την αυτοπεποίθηση! Εμφανίζονται στο σώμα και δεν εξαλείφονται πλήρως, ακόμη κι αν γίνει αισθητική επέμβαση, δηλαδή πλαστική χειρουργική.

ΚΙ ΟΜΩΣ… αν προσέξεις τη διατροφή σου θα τις προλάβεις. Μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση και στις ήδη υπάρχουσες.

Ο Νίκος Θυμιανίδης Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος εξηγεί πως η πρόληψη είναι το παν και θα σου εξασφαλίσει το πιο υγιές και λαμπερό δέρμα, χωρίς λευκές γραμμές – δηλαδή ραγάδες. Ακολουθώντας συγκεκριμένη διατροφή θα δεις αποτελέσματα, ακόμη και στα σημεία εκείνα που έχεις εμφανίσει ήδη ραγάδες.

– Αρχικά εκείνο που πρέπει να φροντίσεις είναι το βάρος σου: Όπως καταλαβαίνεις αν παίρνεις και χάνεις βάρος συνέχεια τότε ταλαιπωρείς το δέρμα σου και αυξάνεις τις πιθανότητες να κάνεις ραγάδες. Προσπάθησε να διατηρείσαι σταθερή.

– Πολύ σημαντική είναι και η ενυδάτωση. “Ενυδάτωσε σωστά τον οργανισμό σου. Κατανάλωσε τουλάχιστον 8 ποτήρια υγρών την ημέρα (νερό, χυμοί, γάλα, πράσινο τσάι)” εξηγεί ο Κλινικός Διαιτολόγος Νίκος Θυμιανίδης.

– Εξαιρετική στην μάχη κατά των ραγάδων είναι και η χρήση ενυδατικής κρέμας σε καθημερινή βάση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Οι κυριότερες βιταμίνες που συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι:

Βιταμίνη Ε – Σέληνο, ελιές, σπόροι, δημητριακά. Τα αντιοξειδωτικά που προσφέρουν θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ραγάδων.
Βιταμόνη Β – Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και κοτόπουλο. Η βιταμίνη Β θα βοηθήσει στην ανάπλαση του δέρματος
Βιταμίνη Α – Σικώτι και λαχανικά. Οι τροφές αυτές θα βοηθήσει στην ελαστικότητα του δέρματος, έτσι ώστε να μην “χαλαρώσει” και κάνει ραγάδες.
Βιταμίνη C – Κατά κύριο λόγο φρούτα. Θα προμηθεύσουν τον οργανισμό με κολλαγόνο, πολύτιμη ουσία για την υγεία και την σφριγηλότητα του δέρματος.
Χαλκός & ψευδάργυρος – Θαλασσινά και ξηροί καρποί. Μοναδική πηγή κολλαγόνου και ελαστίνης


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ!

Οι “κακές” συνήθειες θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, αλλά ενδέχεται και να το… δημιουργήσουν. Άρα, αποφεύγεις…

– Αλκοόλ
– Αλάτι
– Γλυκά, κέικ και επιδόρπια
– Κάπνισμα
– Στρες
– Έκθεση στον ήλιο

Του Λευτέρη Σαββίδη
Με την πολύτιμη συνεργασία του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Νίκου Θυμιανίδη

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164