Συνταγές για gourmet ουρανίσκους
Λατρεύεις τις παραδοσιακές σούπες της μαμάς. Γιουβαρλάκια, κοτόσουπα, ψαρόσουπα και όλες εκείνες οι ζεστές λιχουδιές που έτρωγες από τότε που ήσουν παιδί. Είναι όμως φορές που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Συγκεντρώσαμε τις πιο ελαφριές και λαχταριστές σούπες για να μην βαρεθείς ποτέ το ζεστό αχνιστό μπολάκι, όσο κάνει ακόμη κρύο!
Κάνε “κλικ” επάνω στην κάρτα και δες πως θα τις ετοιμάσεις. Μπορείς ακόμη να τις εκτυπώσεις και να τις έχεις μαζί σου στην κουζίνα, όσο ετοιμάζεις τη νόστιμη σουπίτσα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Smart Tip: Όπου η συνταγή για σούπα σου προτείνει κρέμα γάλακτος, δοκίμασε να την αντικαταστήσεις με γιαούρτι. Το δροσερό στραγγιστό γιαούρτι θα σου δώσει όλη τη γεύση, με πολύ λιγότερα λιπαρά.
Diet Tip: Πολλές είναι οι συνταγές για σούπα με τραγανό κρουτόν. Γιατί να βάλεις έτοιμα κρουτόν που έχουν περαστεί από το τηγάνι; Φτιάξε τα δικά σου κρουτόν, φρυγανισμένα στο φούρνο με λίγο σκορδάκι, λαδάκι και μυρωδικά. Ελαφριά, υγιεινά και πιο νόστιμα!
Traditional tip: Οι παραδοσιακές σούπες έχουν όλες αυγολέμονο. Αν δεν θέλεις να είναι τόσο βαριά η σούπα σου, αλλά φυσικά δεν δένει χωρίς το νόστιμο αυγολέμονο, μπορείς να παραλείψεις τον κρόκο. Απλά και μόνο με το ασπράδι του αγού και το λεμόνο, η σούπα σου θα είναι πηχτή, και καλά χυλωμένη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Oil tip: Σούπα ετοιμάζεις… δεν είναι ανάγκη να κάψεις το λάδι πριν βάλεις τα υπόλοιπα υλικά σου. Για την ακρίβεια, δοκίμασε να προσθέσεις όσο ελαιόλαδο χρειάζεται, δέκα λεπτά πριν βράσει η σούπα σου. Η γεύση του λαδιού που δεν έχει παραψηθεί είναι μοναδική, ενώ κρατά περιασσότερες από τις θρεπτικές του ιδιότητες.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Αν είσαι ακόμη αρχάρια στην κουζίνα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις σούπες σημείωσε τις παρακάτω συμβουλές για να είσαι σίγουρη για τα αποτελέσματα.
– Οι αναλογίες νερού και υλικών ακολουθούν κάποιους γενικούς κανόνες. Αν πρόκειτα για κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο για κάθε 1/2 κιλό, πρέπει να προσθέσεις 2 λίτρα νερό. Αυτή η αναλογία θα σου δώσει 1 λίτρο σούπα.
– Spice it up: Τα μπαχαρικά θα σου δώσουν άρωμα και έξτρα γεύση. Ένα καλό μυστικό είναι να τα προσθέσεις στη σούπα σου προς το τέλος, προκειμένου να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους αναλοίωτα.
– Με κρέας ναι… αλλά τι κρέας; Το πιο συνηθισμένο κρέας για τις διάφορες κρεατόσουπες είναι μοσχάρι. Ζήτησε από τον χασάπη σου κομμάτι σπάλα, λαιμό ή ελιά που είναι πιο τρυφερά και κατάλληλα για τη σούπα.
– Χύτρα ή Κατσαρόλα; Το γευστικό αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο. Η χύτρα όμως θα σου λύσει τα χέρια και θα σου εξοικονομίσει χρόνο. Επιπλέον, τα τρόφιμα στη χύτρα δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα – η χύτρα κλείνει αεροστεγώς – και έτσι δεν οξειδώνονται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ