Και τώρα θέλεις ένα παγωτό, έτσι δεν είναι; Το τραβάει η όρεξή σου. Οι ενοχές όμως έρχονται και σε ξενερώνουν. Σου τριβελίζουν το κεφάλι. Σκέφτεσαι τις θερμίδες και αντιστέκεσαι… Άντε καλέ! Κάνε αυτό που θέλεις. Απόλαυσέ το… Καλό θα σου κάνει τελικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Εύα Καφετζή σου επιτρέπει να φας παγωτό.
“Η θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, διότι προσφέρει λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο καθώς και ασβέστιο. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό, την πνευματική διαύγεια, τη λειτουργία της όρασης και την υγεία των οστών”.
Με λίγα λόγια, αν δεν το παρακάνεις, θα δώσεις στον οργανισμό σου εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί καλύτερα και άρα να καις θερμίδες. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο παγωτό είναι υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει και πρέπει να τα προσλαμβάνει μέσω της τροφής. Τέλος, ένα παγωτό, μέσω των υδατανθράκων που περιέχει, μπορεί να σου δώσει και την απαραίτητη ενέργεια για “ξέφρενες” καλοκαιρινές διακοπές.
Ποιες είναι οι παγίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αντίθετα, ένα αρωματικό σορμπέ ή μια γρανίτα είναι ιδανική επιλογή. Δεν έχει ούτε 80 θερμίδες. Διαφορετικά καλό είναι να επιλέξεις παγωτά με χαμηλά λιπαρά. “Η θερμιδική αξία του παγωτού ποικίλει από 49 – 280 kcal στα 100 γραμμάρια.
Τα παγωτά με «0% ζάχαρη» περιέχουν συνήθως ασπαρτάμη, η οποία δεν επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Εύα Καφετζή, επισημαίνει την ευεργετική επίδραση του παγωτού στην διάθεση μας. “Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν ότι το παγωτό ασκεί αγχολυτική δράση, τονώνει τον οργανισμό και επομένως όταν η κατανάλωσή του γίνεται με μέτρο, δεν πρέπει να μας γεμίζει τύψεις!!!”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ