Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά λαχανικά, πορτοκαλί και σκουροπράσινου χρώματος θα ζήσουν περισσότερο.
Αυτό τουλάχιστον λέει αμερικανική έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Καταπολέμησης Ασθενειών των ΗΠΑ. Σε σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “Archives of Internal Medicine”, οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά καρότα, φασόλια και άλλα τέτοια λαχανικά, απολαμβάνουν των ευεργετικών ιδιοτήτων του άλφα-καροτενίου που αντισταθμίζει τις βλάβες στο DNA, από την πάροδο των χρόνων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι λες λοιπόν να εντάξεις λίγο περισσότερο στη διατροφή σου φρέσκα καροτάκια. Σε σαλάτες αλλά και στο φαγητό σου; Ίσως είναι το κλειδί της μακροζωΐας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ