Ριζότο με γαλοπούλα
Κομματάκια από γαλοπούλα, ρύζι και μια σειρά από λαχανικά και μπαχαρικά θα σου δώσουν ένα υπέροχο, ελαφρύ και εντυπωσιακό πιάτο. Γιατί το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να... "στρώσει" το τραπέζι και των υπόλοιπων ημερών! Μια ιδέα από το βιβλίο "Τίποτα δεν πάει χαμένο" της Μάρθας Συριανάκη. [Δες τη συνταγή εδώ]
Μήπως το παρακάνεις στο βράσιμο του ρυζιού; Μυστικά για τέλειο
Η κατσαρόλα αρχίζει να κοχλάζει και εσύ παίρνεις το ύφος μεγάλης Σεφ, την ξύλινη κουτάλα στο χέρι και ξεκινάς το ανακάτεμα του ρυζιού. Ανακατεύεις, ανακατεύεις και δεν λες να σταματήσεις πριν το σπιρωτό ρύζι σου βράσει τελείως. Κι όμως δεν θα γίνει ποτέ σπιρωτό με αυτόν τον τρόπο. Όταν ανακατεύεις συνεχώς το ρύζι, σπάνε οι κόκκοι, μαλακώνει το ρύζι και λασπώνει. Μέτρησε: Για κάθε ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι, υπολόγισε 2 φλυτζάνια νερό.
Το ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Το συχνό ανακάτεμα σπάει τους κόκκους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να μαλακώνει, να κολλά και λασπίζει.
5
Πόσο είχες αισθανθεί υπέροχα με τον... πύργο από μελομακάρονα απέναντι σε εκείνον με τους κουραμπιέδες; Πέρασαν όμως οι ημέρες και πόσα γλυκά να φας πια; Μην βιαστείς να τα πετάξεις. Θα γίνουν μια τραγανή βάση για το υπέροχο cheesecake σου. Μια ιδέα της Μάρθας Συριανάκη από το βιβλίο "Τίποτα δεν πάει χαμένο"... [Δες τη συνταγή εδώ]
kourabies
Μύρισε το σπίτι ροδόνερο και ψημένο αμύγδαλο...
Αν όμως έφτιαξες πολύ μεγάλη ποσότητα δεν είναι κρίμα να περάσουν οι μέρες και να μπαγιατέψουν; Υπάρχει μυστικό... Μην πασπαλίσεις όλους τους κουραμπιέδες με ζάχαρη. Κράτησε τους σε κουτί που κλείνει καλά και κάθε φορά που θέλεις να τους σερβίρεις πασπάλισε τότε με την άχνη! Μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και τρεις μήνες τραγανoί και πεντανόστιμοι.
Βρες συνταγές για κουραμπιέδες με ένα "κλικ" εδώ
4
Δεν θα είναι το παραδοσιακό παστίτσιο... όμως θα γίνει ένας εναλλακτικός τρόπος να μην πάει χαμένη η γαλοπούλα σου. Έχει μείνει πολλή και δεν έχεις όρεξη να το κάνεις... Μια ακόμη συνταγή της Μάρθας Συριανάκη από το βιβλίο "Τίποτα δεν πάει χαμένο"! [Δες τη συνταγή εδώ]
pastisio
Yπάρχει τρόπος να είναι ο μουσακάς και το παστίτσιο βελούδινοι χωρίς "ξεραμένη" επιφάνεια...
Ξέρω πόσο σε εκνευρίζει που καθέ φορά ππου ψήνεις τις σπεσιαλιτέ σου, η επιφάνεια της μπεσαμέλ κάνει κρούστα και πολλές φορές καταστρέφει το κομμάτι και όλη την "παρουσίαση" στο πιάτο. Ακου τι μπορείς να κάνεις:
Άλειψε την επιφάνεια του με λίγο βούτυρο και η μπεσαμέλ θα παραμείνει βελούδινη. Και... καλή όρεξη!
3
Μια γλυκιά συνταγή για να μην βρεθεί στα σκουπίδια το σπιτικό και πεντανόστιμο κέικ ή βασιλόπιτα! Ειδικά την τελευταία καταλήγει να την φάει μόνο εκείνος που κερδίζει το φλουρί... μη σκας!Η Μάρθα Συριανάκη σου δίνει μια υπέροχη συνταγή για να την απολαύσεις σε πουτίγγα. Μια ιδέα από το βιβλίο της "Τίποτα δεν πάει χαμένο"! [Δες τη συνταγή εδώ]
dental
Κράτησε ένα κουτάκι στο συρτάτι με τα εξαρτήματα της κουζίνας
Ειδικά αν έπιλέξεις κάποιο με υπέροχη γεύση φρούτων ή μέντας θα σε εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα. Σε τι όμως; Δοκίμασε να κόψεις αφράτα γλυκά, cheesecake και πάστες με το νήμα και όχι με ένα μαχαίρι. Πολλές φορές το μαχαίρι σου καταστρέφει το κομμάτι του γλυκού που θέλεις να σερβίρεις. Με το οδοντικό νήμα θα μπορέσεις να κόψεις τα κομμάτια με... χειρουργική ακρίβεια. Άσε που το αρωματισμένο νήμα μόνο τέλεια μυρωδιά μπορεί να δώσει στο γλυκό σου. Δοκίμασέ το και δεν θα παραλείπεις να έχεις ποτέ οδοντικό νήμα στην κουζίνα σου...
2
Μερικά αυγά, λίγο γάλα και αλεύρι και ξαφνικά κρύφτηκε το κρέας της γαλοπούλας που απέμεινε από τα Χριστούγεννα. Υπέροχος τρόπος να ανακυκλώσεις το φαγητό που έμεινε και να μην το πετάξεις. Μια ακόμη υπέροχη ιδέα της Μάρθας Συριανάκη, από το βιβλίο της "Τίποτα δεν πάει χαμένο"! [Δες τη συνταγή εδώ]
egg_shell
Καλώς ή κακώς το αυγό το έχουμε συνηθίσει στην καρτέλα του, δίπλα στα άλλα αυγά κι όχι να το μαζεύουμε ολόφρεσκο από το κοτέτσι.
Υπάρχει όμως τρόπος να διαπιστώσεις πόσο φρέσκο είναι ένα αυγό, ακόμη κι αν είναι του εμπορίου, με ένα απλό και εύκολο τεστ. Βάλε σε ένα μπολ άφθονο παγωμένο νερό και λίγο αλάτι. Θα πρέπει το νερό να είναι αρκετό ώστε το αυγό να βυθίζεται άνεται μέσα στο μπολ. Αν το αυγό βυθιστεί τελείως αγγίζοντας τον πάτο του μπολ, τότε είναι φρέσκο. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιπλέει ή θα αιωρείται μέσα στο νερό!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν σημαίνει πως το αυγό είναι ακατάλληλο για το τραπέζι. Αυτό θα το διαπιστώνεις πάντα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ