Νερό
Το έχεις ακούσει, διαβάσει, καταλάβει!Επανάληψη... Το νερό είναι βασική πηγή ζωής, ομορφιάς και παράγοντας πρόληψης της κατακράτησης που σε κάνει να φουσκώνεις και να δείχνεις πρησμένη. Η παραμικρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και κακή διάθεση. Η πλήρης αφυδάτωση μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία. Να πίνεις λοιπόν πάντα επαρκείς ποσότητες νερού μέσα στην μέρα για να διατηρηθεί η ενέργειά σου ψηλά και για να είσαι σίγουρη ότι το σώμα σου λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μήλα
Ένα μήλο την ημέρα... τώρα θα μου πεις κι αυτό το ξέρεις. Εκείνο που δεν γνωρίζεις ίσως είναι πως είναι μία από τις καλύτερες πηγές κερκετίνης, ένα φυτοχημικό (φλαβονοειδές) που συνδέεται με την αυξημένη αντοχή στην άθληση. Η συγκεκριμένη σύνθεση, μπορεί επίσης να βρεθεί και στα κρεμμύδια όπως και στο τσάι.
Σαρδέλες
Οι πελαγίσιες σαρδέλες αποτελούν εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Περιέχουν 1950mg ανά 85 γραμμάρια, είναι γεμάτες βιταμίνη D και δεν έχουν τοξίνες. Προστατεύουν την υγεία των οστών, τονώνουν την λάμψη του δέρματος και ενισχύουν την ελαστίνη του.
Φυσικός χυμός πορτοκάλι
Έχεις αισθανθεί την τόνωση που σου προκαλεί ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι; Ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει συνθέσεις (φλαβονοειδή, βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ) οι οποίες, παρέχουν στο σώμα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να αυξηθεί ο μεταβολισμός, να μειωθεί το πλεονάζων σωματικό βάρος, να αποβληθεί η οποιαδήποτε κατακράτηση υγρών και να τονωθεί το αιμοποιητικό σύστημα.
Φασόλια
Οι διαιτωμένοι, θα πρέπει να αντικαταστήσουν ορισμένες θερμίδες που προέρχονται από το κρέας με αυτές των φασολιών. Τα κορεσμένα λίπη που υπάρχουν στο κρέας προκαλούν υπερβολικό σωματικό λίπος και πιθανά προβλήματα στην υγεία, αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Τα φασόλια από την άλλη, είναι εξαιρετικά χαμηλά σε λίπος και θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτική ίνα.
Σουσάμι
Σπόροι σησαμιού... είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκμεταλλευτείς όλη την ενέργεια του φαγητού που καταναλώνεις, αποτρέποντας έτσι την αποθήκευση της υπό μορφή λίπους. Aποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου το οποίο είναι απαραίτητο για τα κύτταρα να μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια. Πρόσθσεσέ τους στις σαλάτες, στα τηγανιτά και στα ψητά σας φαγητά.
Bιολογικό γάλα
Το βιολογικό γάλα έχει 30%-50% λιγότερο κορεσμένο λίπος και υψηλότερες ποσότητες από συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το βιολογικό γάλα είναι καλύτερης ποιότητας και αξίζει το επιπλέον κόστος, αν και εφόσον μπορείς να το αντέξεις.
Καρότα
Πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών με την όσο δυνατόν μικρότερη θερμιδική φόρτιση στον οργανισμό. Κόβοντας τα καρότα μετά το μαγείρεμά τους, αυξάνεται κατά 25% η αντικαρκινική ουσία τους, η φαλκαρινόλη (falcarinol). Όταν τα μαγειρεύουμε ολόκληρα κρατάνε μέσα τους και την γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά ενώ όταν τα μαγειρεύουμε κομμένα, τα θρεπτικά τους συστατικά χάνουν ένα ποσοστό τους όταν διαρρεύσουν στο νερό και η φυσική ζάχαρη που περιέχουν (που δίνει την γλυκιά τους γεύση), χάνεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ