Κρουασάν/Αρτοσκευάσματα
Τα κρουασάν περιέχουν τα υδρογονωμένα τρανς λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, επεξεργασμένη ζάχαρη και συντηρητικά. Η αύξηση της παχυσαρκίας και ιδιαίτερα της παιδικής παχυσαρκίας, προκύπτουν από την κατανάλωση τέτοιου είδους τροφίμων.
Η συχνή προτίμηση προϊόντων τύπου κρουασάν, θα έχει ως αποτέλεσμα μια διατροφή χαμηλή σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αυξημένη πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων, όπου όλοι αυτοί παράγοντες οδηγούν στην παχυσαρκία αλλά και σε αρνητικά επίπεδα υγείας, όπως αυξημένη χοληστερόλη, αυξημένο σάκχαρο κ.τ.λ
Επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχειό είναι ότι τροφές με ζάχαρη και λιπαρά όπως τα κρουασάν ,θα μας δώσουν μια ευχαρίστηση η όποια δεν θα διαρκέσει για πολύ αφού πολύ σύντομα θα ξαναπεινάσουμε και θα χρειαστεί να φάμε επιπλέον θερμίδες, μια τακτική η οποία οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων.
Η συμβουλή της διαιτολόγου: Κάλο θα ήταν να προτιμάμε για σνακ τρόφιμα με λιγότερα συντηρητικά, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά όπως φρέσκοι χυμοί φρούτων, φρουτοσαλάτες, γιαουρτάκια φρούτων ή σκέτα , ανάλατους ξηρούς καρπούς και πολλές άλλες περισσότερο υγιεινές επιλογές.
Μυριέλλα Ιωάννου-Αρμεύτη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος